Lionel Messi blijft (tegen zijn zin) bij Barça: "Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging"

  Lionel Messi zal volgend seizoen ook voor FC Barcelona spelen.

  Lionel Messi zal volgend seizoen dan toch te zien zijn in het shirt van FC Barcelona. Dat bevestigde de Argentijnse stervoetballer vandaag zelf bij Goal.com. De 33-jarige Messi speelde op het hoogste niveau nog nooit voor een andere club.

  Het interview van Goal.com met Messi:

  Volgend seizoen gratis weg?

  Messi deed de voetbalwereld vorige dinsdag op zijn grondvesten daveren toen hij aankondigde niet langer voor FC Barcelona te willen spelen.

   

  De 33-jarige Argentijnse ster lichtte de club in met een burofax, de lijst met geïnteresseerde clubs werd meteen heel lang.

   

  Barça wilde niet meewerken aan een eventuele transfer en dreigde ermee de opstapclausule van 700 miljoen euro te respecteren. De geldigheid daarvan werd door de familie Messi in twijfel getrokken: "Het is een duidelijke fout."

   

  Het vertrek van Messi leek op een juridisch getouwtrek uit te draaien, maar zo ver komt het uiteindelijk niet. Messi besliste vandaag zijn contract bij Barça uit te doen omdat hij niet naar de rechtbank wil stappen tegen de club.

   

  Als zijn verbintenis met de club niet verlengd wordt in de komende maanden, dan kan Messi in juni volgend jaar sowieso wel gratis vertrekken uit Catalonië.

  "Ik was klaar voor een nieuwe uitdaging"

  In een lang interview met Goal.com doet Messi uit de doeken waarom hij uiteindelijk toch bij Barcelona blijft. "Toen ik thuis vertelde dat ik de club wilde verlaten, was het één groot drama. Iedereen begon te wenen. Mijn kinderen willen Barcelona niet verlaten."

   

  "Maar ik moet mijn gevoelens even opzij zetten. Ik wil echt meedoen voor de prijzen op het hoogste niveau: de Champions League. De voorbije jaren werden we vernederd, eerst in Rome, dan in Liverpool en nu in Lissabon. Dat lag aan de basis van mijn beslissing om de club te verlaten. De 8-2 tegen Bayern was gewoon de druppel, ik dacht al langer aan een vertrek en vertelde dat vaker aan de voorzitter de voorbije maanden. Die lachte dat telkens weg."

   

  Messi had naar eigen zeggen de belofte gekregen dat hij de club zou mogen verlaten. "Ik dacht echt dat ik de vrijheid had om te vertrekken. De voorzitter had altijd gezegd dat ik op het einde van het seizoen mocht beslissen of ik wou blijven of toch vertrekken", vertelt de Argentijnse international.

   

  "Plots kwamen ze aandraven met het feit dat ik de clausule om de club te mogen verlaten moest activeren voor 10 juni, maar toen liep de competitie nog. Om toch te kunnen vertrekken zou een club 700 miljoen euro voor mij moeten betalen. Dat is echt onmogelijk."

   

  "Naar de rechtbank trekken was een optie, maar dat zou ik nooit doen. Ik hou van deze club en heb er alles gekregen sinds ik hier toekwam. Barcelona is de club van mijn leven, maar ik was wel klaar voor een nieuwe uitdaging", aldus de zesvoudige Ballon d'Or-winnaar.

  Naar de rechtbank trekken was een optie, maar dat zou ik nooit doen.

  Lionel Messi

  "Mijn tijd bij Barcelona was gekomen"

  Wordt het voor Messi niet moeilijk om zich te geven voor Barcelona, nu hij eigenlijk tegen zijn zin bij de club blijft? "Mijn houding zal niet veranderen. Ik wil altijd alles winnen. Ik wil het beste voor deze club, voor alle spelers in de kleedkamer en voor mezelf."

   

  "Ik weet niet wat er nu komt. Er is een nieuwe coach, met nieuwe ideeën. Dat is een goed begin. Nu valt het af te wachten hoe de groep reageert en of we kunnen meedoen op het hoogste niveau. Ik blijf hoe dan ook en zal mijn best doen voor de club van mijn hart."

   

  "Toch had ik nood aan verandering en nieuwe uitdagingen. Ik kon Barça meermaals verlaten, maar deed het nooit uit liefde voor de club. Nu wilde ik wel vertrekken. Ik wil mijn laatste jaren als voetballer gelukkig zijn en dat was de laatste tijd niet meer het geval bij Barcelona. Mijn tijd was hier gekomen en de club had nood aan een heropstart met jongere spelers."

   

  Kan Messi nog door één deur met voorzitter Bartomeu, die voorlopig weigert op te  stappen? "Hij heeft zijn woord niet gehouden en dat doet pijn. Daarom heb ik die burofax gestuurd. Om mijn wens om de club te verlaten officieel te maken. Niet om de vuile was buiten te hangen of ruzie te stoken."

   

  "Er is hier al even geen project meer, dat moet veranderen. De aanpak van het bestuur is de voorbije jaren niet goed, het is een ramp. Ik hoop dat er snel wat verandert."

  Mijn houding zal niet veranderen. Ik wil altijd alles winnen. Ik wil het beste voor deze club.

  Lionel Messi

  In Spanje zijn ze blij dat Messi blijft: