Ferrari-teambaas Mattia Binotto: "Ik heb in de spiegel gekeken"

  De nervositeit bij Ferrari groeit.

  Mattia Binotto denkt nog niet aan opstappen bij Ferrari. De teambaas van de Italiaanse renstal ligt onder vuur, maar voelt zich nog gesteund door de directie. "Ik heb fouten gemaakt, maar ik leer nog bij", zegt Binotto.

  De Grote Prijs van Italië op het circuit van Monza is normaal gezien het hoogtepunt van het seizoen voor de fans van Ferrari. Maar de teleurstellende resultaten van Ferrari zorgen voor een domper. 


  En dus komt de positie van teambaas Mattia Binotto onder druk. Maar de Italiaan voelt zich (voorlopig) nog gesteund door zijn bazen.


  "Ik heb in de spiegel gekeken en me afgevraagd of ik de juiste man ben om dit team te leiden. Ik heb fouten gemaakt, maar ik voel dat ik nog altijd aan het leren ben."


  Binotto werkt al zijn hele professionele leven in Maranello, de thuisbasis van Ferrari. "Mijn 25 jaar ervaring in de Formule 1 en mijn kennis van het team zijn mijn sterkste troeven om deze job goed te doen."

  Ferrari is op drift geraakt sinds een vertrouwelijke schikking met de FIA over de al dan niet illegale brandstoftoevoer. Leclerc en Vettel  moeten het vooral afleggen in pure snelheid op de rechte stukken, net cruciaal in Monza. 

   

  Toch hoopt Binotto dat het beter wordt dan in Spa-Francorchamps, waar Vettel en Leclerc op de 13e en 14e plaats eindigden. Achter Kimi Räikkonen in de Alfa Romeo, met een Ferrari-motor achterin.