Officieel: Chelsea plukt Kai Havertz weg bij Leverkusen

  Kai Havertz

  De transfer van Kai Havertz van Leverkusen naar Chelsea is eindelijk afgerond. Havertz is na Hakim Ziyech, Timo Werner, Thiago  Silva en Ben Chilwell de zoveelste grote naam waarmee Chelsea zijn kern versterkt.

  De transfer van Kai Havertz hing al enkele maanden in de lucht. Vorige week stuurde het Duitse talent zijn kat naar de medische testen van zijn club Bayer Leverkusen en vandaag verliet hij het traningskamp van de nationale ploeg om de transfer af te ronden.

   

  Chelsea is natuurlijk in de wolken met de komst van Havertz. "Op zijn leeftijd is Kai een van de grootste talenten", zegt directeur Marina Granovskaja. "We zijn heel blij dat zijn toekomst bij Chelsea ligt."

   

  "Ik ben heel gelukkig", zegt Havertz zelf. "Voor zo'n grote club als Chelsea spelen is een kinderdroom die uitkomt. Ik kan niet wachten om de trainer en mijn ploegmaats te ontmoeten." Havertz zette zijn handtekening onder een contract voor 5 seizoenen, Chelsea betaalt bijna 80 miljoen euro.

  Chelsea speelde afgelopen seizoen geen rol in de titelstrijd, maar hoopt dat komend seizoen wel te doen en trok daarvoor de geldbuidel open. Het spendeerde in het tussenseizoen al bijna 225 miljoen euro aan transfers.

   

  Met grote namen als Hakim Ziyech (Ajax), Timo Werner (Leipzig), Ben Chilwell (Leicester), Thiago Silva (PSG) en nu ook Havertz kreeg de kern van coach Frank Lampard een kwaliteitsinjectie.