KBVB stelt toekomstig bondsgebouw voor: "Kloppend hart Belgisch topvoetbal"

  Eden Hazard en co bewonderen het nieuwe project.

  Premier Sophie Wilmès, de voorzitter van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) Mehdi Bayat en de CEO van de federatie Peter Bossaert hebben in Tubeke de eerste spadesteek gegeven voor het nieuwe bondsgebouw, het Proximus Basecamp. Ook bondscoach Roberto Martinez en aanvoerder van de Rode Duivels Eden Hazard tekenden present.

  In het najaar van 2021 wil de KBVB van de Houba de Strooperlaan verhuizen naar Tubeke. Het nieuwe bondsgebouw brengt het management en de sportieve staf van de voetbalbond dichter bij elkaar. De uitbouw van Tubeke is een belangrijk project voor de toekomst van het Belgisch voetbal.

   

  Er is al gestart met de bouw van de eerste twee van vier nieuwe voetbalvelden en ook de sportieve faciliteiten zoals de kleedkamers, fitness- en kineruimte pakt de KBVB aan. Die waren toe aan uitbreiding en vernieuwing door het veelvuldige gebruik. Op de site komt er bovendien een centrale VAR-room, die operationeel zou moeten zijn voor het seizoen 2021-2022.   

   

  "Het duurt al veel te lang dat het personeel van de federatie te ver staat van het voetbal", legde Mehdi Bayat uit. "Ze hadden enkel die 5 of 6 matchen per jaar om in aanraking te komen met het voetbal. We voelen duidelijk dat zij die in Tubeke zijn de zaken helemaal anders ervaren dan zij die in 'Het Glazen Huis' vertoeven. Zodra je hier bent, is het niet mogelijk het voetbal niet te zien."

  Tubeke wordt het kloppende hart waar alles wat met topvoetbal te maken heeft samenkomt. Of het nu onze nationale teams zijn, de sportieve staf, de scheidsrechters, de jeugdploegen, het management of zelfs de disciplinaire organen.

  Peter Bossaert

  Bossaert: "Het project financieren we volledig met eigen middelen"

  "Tubeke wordt het kloppende hart waar alles wat met topvoetbal te maken heeft samenkomt", aldus Peter Bossaert. "Of het nu onze nationale teams zijn, de sportieve staf, de scheidsrechters, de jeugdploegen, het management of zelfs de disciplinaire organen. In het moderne voetbal hebben de sportieve staf en het management elkaar nodig om te groeien."


  "En dat is wat we willen doen zonder dat we het ecologische aspect vergeten. De ecologische voetafdruk van Tubeke wordt minimaal. Er komt een windmolen, er komen zonnepanelen, een spaarbekken voor de opvang en hergebruik van water en voldoende laadpalen voor een grote vloot elektrische of hybride wagens."

   

  "Het project financieren we volledig met eigen middelen en zal dankzij het energiezuinige karakter voor een serieuze verlaging van de onderhoudslasten zorgen." 

   

  De eerste spadesteek kwam er twee dagen na de 125e verjaardag van de KBVB. "Het is leuk dat dit deze week gebeurt", aldus Bossaert. "Maar zonder het coronavirus waren de werken al eerder gestart. Er is dus wat vertraging." 

  De ceremonie van het toekomstig nieuwe bondsgebouw in beeld