Vader Messi sluit verlengd verblijf van zijn zoon bij Barcelona niet uit

  Is de bocht om te blijven ingezet?

  Gaat hij weg of niet? Die vraag beheerst de voetbalwereld. Vorige week maakte Lionel Messi bekend dat hij Barcelona gratis wil verlaten, maar de club houdt vast aan een clausule van700 miljoen euro. Vader en makelaar Jorge Messi kreeg vandaag de vraag of zijn zoon volgend seizoen misschien toch nog bij Barcelona te zien zou zijn. Het antwoord was "ja".

  De Spaanse tv-zender Cuatro registreerde vandaag een timide "ja" op de vraag van zijn journalist of de entourage van de speler "de mogelijkheid bestudeert dat Messi blijft en volgend jaar als vrije speler weggaat".

   

  De beelden werden geschoten, toen Jorge Messi in zijn auto aankwam voor wat een nieuwe dag van vergaderingen met de advocaten van de familie zou worden, aldus de lokale pers.

   

  Jorge Messi landde gisterochtend in Barcelona om mee te helpen het conflict tussen speler en club op te lossen. Volgens verschillende media hebben de clubleiding en het kamp van Messi gisteren enkele uren samengezeten, maar bleef elk op zijn standpunt. Messi en de zijnen ijveren voor een onmiddellijk vertrek, de club stelt dat hij nog tot 30 juni 2021 onder contract ligt. De clausule om gratis te vertrekken verliep op 10 juni.

   

  Messi was de voorbije dagen afwezig bij Barcelona voor de medische testen en de eerste trainingen van het seizoen onder nieuwbakken coach Ronald Koeman. De Argentijn speelt al sinds z'n dertiende voor de Catalanen, maar wil na een desastreus verlopen seizoen en 2-8-uitschakeling in de kwartfinales van de Champions League tegen Bayern München absoluut vertrekken.