Peloton bijna unaniem: "Van Aert is momenteel beste ter wereld"

  Wout van Aert heeft met zijn prestaties de voorbije dagen niet alleen indruk gemaakt op de wielerfans en journalisten, maar zeker ook op zijn collega's.

  • Bradley Wiggins (ex-Tourwinnaar): "Ik had gedacht dat hij zich de hele Tour zou opofferen voor het team en had dus niet gedacht dat hij zou winnen. Maar hij kan werkelijk alles en laat het er ook nog eens makkelijk uitzien. Hij is momenteel wellicht de beste renner ter wereld. Hij heeft 15 koersen gereden dit jaar en heeft er daarvan 5 gewonnen. De rest heeft hij voor het team gewerkt. En hoe!"

   

  • Jasper Stuyven: "Het is fenomenaal wat hij doet en alles lijkt zo vlot en makkelijk te gaan. Ik ben heel blij voor hem."

   

  • Thomas De Gendt: "Jammer genoeg heb ik al veel koersen met hem gereden, dus ik weet hoe hard hij bergop rijdt. Wonderbaarlijk hoe hij zich van crosser, sprinter en klassiek renner nu ook omgeschoold heeft tot klimmer."

   

  • Greg Van Avermaet: "Hij maakt heel weinig fouten. In de sprint deed hij alles perfect. Hij moet ervan genieten dat alles meezit, zoveel mogelijk opnemen dat dit niet vanzelfsprekend is. Ik zou niet vrezen dat deze vorm tijdelijk is, want zijn basisconditie is er en in de winter is hij ook stabiel. Hopelijk hoeft hij niet een hele Tour voluit te gaan. Anders moet hij dit zonder problemen kunnen rekken tot Roubaix."

   

  • Tiesj Benoot: "Je kunt nog moeilijk zeggen dat het onverwacht is. Hij is momenteel de beste renner ter wereld. De ene dag rijdt hij tot 1,5 kilometer van de finish bergop op kop en een dag later wint hij een massasprint. Dat is niet velen gegeven. Of ik jaloers ben? Nee, er is enkel bewondering."

   

  • Wout Poels: "Het is bizar. Hij rijdt de sterren van de hemel, van de Strade tot nu. De ene dag leidt hij bergop, de andere dag legt hij alle sprinters erop. Hij is van alle markten thuis."