Quinten Hermans verlaat ziekenhuis na 5 dagen en 3e operatie

  Quinten Hermans scheurde 2 voorarmspieren bij een val in de Dauphiné. Een onsteking zorgde voor extra hinder.

  De gevolgen van zijn val in de Dauphiné zijn groot voor Quinten Hermans. De renner van Circus-Wanty Gobert-Tormans moest vrijdagnacht met een ontsteking aan zijn voorarm met spoed worden opgenomen in het ziekenhuis. Gisteren mocht de onfortuinlijke Hermans naar huis en kan hij écht aan zijn revalidatie beginnen.  

  Hermans kwam ten val in de eerste rit van de Dauphiné en moest opgeven. Aanvankelijk leek de schade mee te vallen, maar een bloeduitstorting verborg een dubbele spierscheuring in zijn voorarm.

   

  Er werd 2 weken geleden een eerste operatie uitgevoerd om het hematoom te verwijderen, maar Hermans voelde geen beterschap. Bleek dat hij een infectie had opgelopen en met spoed moest opgenomen worden in het ziekenhuis.

   

  Daar werd hij zaterdag en enkele dagen nadien nog een 3e keer geopereerd om de infectie rond zijn 2 gescheurde voorarmspieren schoon te maken. Gisteravond maakte zijn team bekend dat Hermans het ziekenhuis heeft verlaten "en hij uiteindelijk aan de revalidatie kan beginnnen".