VIDEO: U kiest voor de krachttoer van Wout van Aert in Sanremo

  8 augustus 2020: Wout van Aert vloert Julian Alaphilippe en schrijft een eerste monument op zijn naam.

  Wout van Aert stapelt de zeges op de voorbije weken. Gisteren poefte hij nog in de Tour naar succes. Zijn overwinning in Milaan-Sanremo vond u nog mooier, iets mooier dan zijn triomf in de Strade Bianche.

  Uitslag poll:

  Milaan-Sanremo: Julian Alaphilippe gecounterd

  Zaterdag 8 augustus 2020, iets over 18u: Julian Alaphilippe heeft op de top van de Poggio 3 seconden op Wout van Aert. De Fransman mist in de afzink zijn eerste bochten en moet Van Aert laten terugkeren. Onze landgenoot speelt het meesterlijk uit in de slotkilometers: hij laat zich niet uit zijn evenwicht brengen door de Fransman en klopt hem in de sprint (zuiver rechtdoor).

  Strade Bianche: solo naar de Piazzo del Campo

  Een week eerder: vrijwel iedereen tast zijn concurrenten af, maar niemand blaast het elitegroepje volledig op in de Strade Bianche. Dat doet Wout van Aert wel op Le Tolfe, de laatste witte hindernis van de dag. Hij rukt zich machtig los en soleert richting Siena. Na een 3e plaats in 2018 en 2019 finisht Van Aert nu als eerste op de Piazzo del Campo, een van de mooiste pleinen ter wereld.

  Ronde van Frankrijk: machtige sprint

  Gisteren: na een schitterende maand augustus cijfert Wout van Aert zich in de Ronde van Frankrijk weg voor de Jumbo-kopmannen Primoz Roglic en Tom Dumoulin. In rit 5 mag hij even de hoofdrol spelen en dat doet hij met brio. Van Aert wint de sprint in Privas. "Een wereldcoureur", noemt Michel Wuyts hem.