Onze modebewuste surfers hebben beslist: Duivelse truitjes zijn "heel mooi"

  Aanvoerder Eden Hazard trekt de nieuwe outfit voor op verplaatsing aan.

  De Rode Duivels en de Red Flames werken vanaf nu hun uitwedstrijden in nieuwe shirts af. De Belgische voetbalbond  en sponsor Adidas lieten de wereld gisteren kennismaken met de nieuwe uitoutfit voor Eden Hazard, Tessa Wullaert en co. En jullie kunnen de nieuwe truitjes wel smaken. Meer dan 40 procent vindt ze "heel mooi", maar 1 op 4 vindt ze "heel lelijk". De rest is onverschillig.

  De nieuwe shirts voor de mannen en de vrouwen zijn wit met grijze batikvlekken, rode strepen op de schouders, rood-zwarte mouwband en het KBVB-logo op de borst. Op de achterkant prijkt een subtiele B in de 3 nationale kleuren.

  "Passend bij een lange traditie witte uittenues is het tenue overwegend wit, met rode en zwarte accenten", legt de KBVB uit. "Het wit kent verder een grafisch effect in lichtgrijze tinten om zo het shirt een eigentijdse uitstraling mee te geven."

   

  "In de nek van het nieuwe uitshirt staat de voor deze collectie kenmerkende letter B, in Belgische driekleur. Deze B is ook groot te zien op het eerder gepresenteerde thuisshirt. De V-hals met opstaande kraag geeft het shirt een uitgesproken design, evenals de zwart-rode banden aan de mouwen."

   

  De mannen zullen het truitje een eerste keer dragen nu zaterdag bij de Nations League-match in Denemarken.

  Vraag: wat vindt u van de uitshirts van de Rode Duivels?

  • Heel mooi - 41 procent
  • Gewoontjes - 35 procent
  • Heel lelijk - 24 procent

  Meer foto's van de nieuwe uitoutfit:

  Tweets over het nieuwe uitshirt: