Netflix werkt aan miniserie over F1-legende Ayrton Senna

  Ayrton Senna

  Streamingdienst Netflix werkt aan een miniserie van acht afleveringen over het leven van Ayrton Senna. De Braziliaanse F1-legende overleed in 1994 tijdens de GP van San Marino op 34-jarige leeftijd. De teaser van de reeks ziet er alvast veelbelovend uit.

  Meer dan 26 jaar na zijn dood blijft Ayrton Senna een icoon voor veel F1-fans. Hij kleurde de sport met zijn charisma, vocht legendarische duels uit met Alain Prost en zijn dood is een kantelpunt geweest in de F1-geschiedenis.

   

  De dramaserie van Netflix verschijnt in 2022 en wordt gemaakt door de Braziliaanse filmmaker Caio Gullane. Ook enkele familieleden van de betreurde F1-rijder zullen aan de serie meewerken.

   

  Senna werd wereldkampioen in 1988, 1990 en 1991. In 162 grote prijzen boekte hij 41 zeges en startte hij 65 keer op de pole. 

  De veelbelovende teaser van de reeks: