Mollema: ""Rustig, rustig", zei Bernal 200 meter voor de finish"

  Heeft Egan Bernal (tweede van rechts) het even moeilijk?

  Team Ineos heeft vanmiddag het tempo bepaald in het Tourpeloton, maar was dat wel naar de zin van kopman Egan Bernal? Volgens de Nederlander Bauke Mollema leek het even te hard te gaan voor de titelverdediger.

  In de finale van rit 6 voerde de ploeg van Egan Bernal het tempo op in het peloton, maar schade richtten de Ineos Grenadiers niet aan. Alle favorieten snelden samen over de streep in het Centraal Massief.

   

  Of hadden de Grenadiers hun eigen kopman schade berokkend? Toen de favorieten er nog even een sprintje uitpersten, leek Bernal het moeilijk te hebben.

   

  Bauke Mollema (6e) achteraf bij de Nederlandse openbare omroep NOS: "Op 200 meter van de streep hoorde ik hem tegen Kwiatkowski zeggen: "Rustig, rustig!""

   

  "Misschien was hij niet super? Of hij wilde niet harder gaan", denkt de ervaren ronderenner.

  Bauke Mollema gooit zich op het einde nog voor de Ineos-trein. Hij finisht als 6e.

  VIDEO: De finish van de favorieten in rit 6

  Ineos: "Wilden gewoon geen moeilijkheden"

  Bij Ineos klinkt het iets anders. "We vonden de cols wat gevaarlijk, het wegdek lag er wat slecht bij", sprak kapitein Michal Kwiatkowski. "Daarom zetten we ons op kop van het peloton, om geen moeilijkheden te krijgen. Dat is ook gelukt."


  "We hebben nog geprobeerd om de rit te winnen", zei de voormalige wereldkampioen nog, "maar de vluchters reden echt sterk."


  Kwiatkowski kwam uiteindelijk binnen als 7e, met zijn kopmannen Egan Bernal (8e) en Richard Carapaz (9e) in zijn zog. In het klassement staat Bernal 5e, op 13 seconden van leider Adam Yates.

  We vonden de cols wat gevaarlijk, daarom zetten we ons op kop.

  Michal Kwiatkowski

  Eddy Planckaert in Vive le vélo: "Normale reactie van Bernal"