Milwaukee zit in de penarie tegen Miami, Houston Rockets wippen OKC

  Jimmy Butler forceert de beslissing vanaf de vrijworplijn. In de achtergrond kijkt Giannis Antetokounmpo beteuterd toe.

  In de play-offs in de NBA is het 5 voor 12 voor Milwaukee, het beste team in de reguliere competitie. In de halve finales in het Oosten staan de Bucks 2-0 in het krijt tegen Miami. In de Western Conference won Houston in de 1e ronde de beslissende 7e match tegen Oklahoma City.

  De Milwaukee Bucks van sterspeler Giannis Antetokounmpo konden in de reguliere competitie nog het beste rapport voorleggen, maar de play-offs zijn duidelijk andere koek. In de halve finales in de Eastern Conference verloren de Bucks al voor de 2e keer op rij tegen het als 5e geplaatste Miami.

   

  De wedstrijd was wel spannender dan de eerste confrontatie en werd beslist vanaf de vrijworplijn. Bij 114-114 was de tijd verstreken, maar Jimmy Butler mocht nog 2 vrijworpen nemen na een discutabele fout van Antetokounmpo. Butler faalde niet en zo heeft Miami een 2-0-bonus. Wie als eerste 4x wint, stoot door.

   

  Het is overigens de 1e keer in de geschiedenis dat een team dat als 5e geplaatst is voor de play-offs een 2-0-voorsprong neemt tegen de nummer 1. Goran Dragic was de topschutter van Miami met 23 punten. Bij Milwaukee was Antetokounmpo goed voor 29 punten en 14 rebounds.

  Houston Rockets knikkeren OKC uit de play-offs

  In de Western Conference hebben de Houston Rockets in de 1e ronde de beslissende 7e wedstrijd tegen Oklahoma City gewonnen. Topschutter James Harden had in aanval een zeldzaam moeilijke avond, maar maakte in het slot wel het verschil in verdediging met een cruciaal blockshot.

   

  Met nog 1,4 seconden te gaan had OKC een vrijworp én balbezit en dus een kans om nog te winnen, maar Gallinari miste de vrijworplijn en bij de inworp leden de Thunder balverlies. Eindstand: 104-102 voor Houston.

   

  Oklahoma City is dus uitgeschakeld, de Rockets mogen naar de halve finales in het Westen. Daarin nemen ze het op tegen de Los Angeles Lakers van LeBron James. De eerste wedstrijd wordt vrijdag gespeeld.