KV Mechelen laat 5.200 toeschouwers binnen tegen KV Oostende

  Bij de competitiewedstrijd tegen KV Oostende van 12 september zal KV Mechelen 5.200 supporters toelaten in het stadion. De club, het stadsbestuur en de veiligheidsdiensten hebben daarover een akkoord bereikt.

  Om de match te kunnen bijwonen hebben abonnees van KV Mechelen tot zondagmiddag de tijd om de voorkeur van hun bubbel van maximaal 5 mensen door te geven. Als de vraag te groot is, zal de club loten uit de doorgegeven bubbels. De abonnees die uitgeloot zijn, ontvangen hun ticket met bijhorende info in de mailbox.


  Enkele vuistregels die gelden, zijn registratieplicht van alle aanwezige supporters en het verplicht dragen van mondmaskers. Het stadion wordt opgedeeld in compartimenten van telkens 400 supporters en bubbels van maximaal 5 personen. Voor elk compartiment is er een apart circulatieplan.

  KVM: "Blij met constructieve oplossing"

  "De voorbije dagen en weken hebben we verschillende overlegmomenten gehad met de mensen van KV Mechelen, de politie en onze stedelijke veiligheidscel", zegt burgemeester Alexander Vandersmissen.

   

  Op basis van die gesprekken heeft KV Mechelen een robuust plan kunnen voorleggen waar ik als burgemeester groen licht kan op geven. Het is nu aan de club en aan elke individuele supporter om dit plan concreet uit te rollen."

   

  Frank Lagast, CEO van KV Mechelen, vult aan. "Ik ben echt blij dat we met de politie, de stad Mechelen en met de burgemeester op een constructieve manier een oplossing hebben gevonden om 5.200 toeschouwers veilig in ons AFAS Stadion te ontvangen."

   

  "Onze club zal alles in het werk stellen om de wedstrijd goed en corona-proof te laten verlopen voor alle aanwezigen. We rekenen op onze trouwe supporters om tijdens deze wedstrijd een basis te leggen voor volgende matchen met publiek en te laten zien aan de buitenwereld dat onze ploeg vurig aanmoedigen kan, met respect voor de strikte maatregelen."

   

  Het akkoord moet nog worden voorgelegd aan de bevoegde ministers ter goedkeuring.