Gary Lineker biedt weldra vluchteling onderdak: "Heb plaats genoeg in huis"

  De gastheer van Match of the Day spreekt zich op Twitter regelmatig uit over het thema.

  De Engelse voetbalpresentator Gary Lineker verwelkomt binnen enkele weken een vluchteling bij hem thuis. De oud-spits en gastheer van het populaire BBC-programma Match of the Day meldde zich hiervoor aan bij het goede doel "Refugees at Home". Dat bericht The Guardian.

  De tv-host zat al een tijdje met het idee om iets van liefdadigheid te doen. Dat vertelde Lineker aan de Britse krant Daily Mirror: "Mijn kinderen zijn allemaal volwassen, dus ik heb plaats genoeg in huis."

   

  "Als ik iemand onderdak kan bieden op tijdelijke basis, dan doe ik dat met plezier. Waarom niet?", zegt Lineker.

   

  Refugees at Home verenigt mensen met een vrije kamer en vluchtelingen of asielzoekers die een plaats zoeken om te verblijven.

   

  Op Twitter haalt de voormalige spits van Leicester, Everton, Barcelona en Tottenham thema's als deze wel vaker aan. Hij is kritisch over de aanpak van de Britse regering als het aankomt op migranten die het Kanaal proberen over te steken. "Harteloos en zonder enige vorm van empathie", zo beschrijft hij het.

  Als ik iemand onderdak kan bieden op tijdelijke basis, dan doe ik dat met plezier. 

  Gary Lineker

  Vorige maand maakte de 59-jarige Lineker in een conversatie op Twitter al bekend dat hij zich had aangemeld voor het programma van Refugees at Home. Hij deed dat na het uiten van zijn medeleven aan migranten die het Kanaal oversteken.


  Een Twitter-gebruiker stelde hem daarop de vraag: "Heb je er zelf al in huis genomen, Gary?" Waarop Lineker antwoordde met een screenshot van de confirmatie: "Not yet."


  De organisatie Refugees at Home is alvast blij met Linekers bijdrage. "We zijn heel dankbaar voor alle aanmeldingen die we ontvangen. Maar we zijn bijzonder verheugd wanneer hoog geprofileerde mensen zich opgeven als gastheer of - vrouw."