Eindelijk eens spanning voor groen? "Sagan durft zich niet meer te smijten"

  Peter Sagan krijgt een 8e groene trui niet zomaar cadeau van Sam Bennett.

  Jarenlang was Peter Sagan nog voor de start van de Tour de France een zekerheid voor de groene trui. Dit jaar is er met Sam Bennett een kaper op de kust, al ligt dat ook aan Sagan zelf. "

  "Ik denk dat we een spannende strijd krijgen voor het groen", zegt ex-groenetruiwinnaar Frank Hoste aan Sporza. "Ik zie dat Sagan minder is en Bennett ziet en voelt dat ook."

   

  "We zagen vorig jaar al dat Sagan minder was. We zien hem ook nooit meer op zijn achterwiel rijden of andere leuke dingen doen. Het enthousiasme lijkt weg. Dat wijst erop dat hij zelf voelt dat hij iets minder is."

   

  De kleurrijke figuur die Sagan jarenlang was, rijdt nu een beetje als een grijze muis in het peloton rond. "Ik heb de indruk dat hij schrik heeft gekregen om nog iets te mispeuteren in de sprint."

   

  "De Sagan van vroeger reed van de staart van het peloton naar de kop zonder zijn remmen aan te raken. Nu sprint hij veel properder. Vroeger had hij een Ewan nooit zomaar laten passeren, zoals hij in Sisteron deed. Dan was er wel een of andere elleboog gekomen."

  Stybar over sprinttechniek Bennett: "Hij beseft het zelf niet"

  "Ga toch voor Sagan, want die zal alleen beter worden"

  De grootste uitdager voor Sagan wordt Sam Bennett, die momenteel het groen draagt. "Toch zou hij eerst alles op een ritzege moeten gaan en zich dan pas focussen op het groen."

   

  "Sagan heeft al gevoeld dat hij heel moeilijk een rit kan winnen en richt zich daarom volledig op het groen. Maar Bennett focust zich nu al op het wiel van Sagan en vergeet zo zijn eigen eindsprint te rijden."

   

  Bennett sprintte in Privas ook met zijn handen bovenop op zijn stuur in plaats van in zijn beugel. "Dat is nog een extra teken dat hij alleen bezig is met Sagan. In die positie heb je een beter overzicht en zie je wie er waar een kwak geeft. Maar hij kijkt niet eens waar Bol of Van Aert zitten."

   

  Toch geeft Hoste nog altijd het voordeel aan Sagan. "Ik heb het gevoel dat hij tijdens de coronabreak niet zo fanatiek als de anderen heeft getraind met de computer en op interval. Dat bekoopt hij nu. Maar hij zal alleen maar beter worden naarmate de Tour vordert."

  Frank Hoste, de winnaar van de groene trui in 1984.