Jolien D'hoore: "Tour voor vrouwen ga ik waarschijnlijk niet meer meemaken"

  Nu zit Jolien D'hoore nog thuis, volgende week zet ze koers naar Italië voor de Giro Rosa.

  Napraten over de Ronde van Frankrijk hebben we vandaag gedaan met Jolien D'hoore (30). Een Tour voor vrouwen zal zij wellicht niet meer meemaken, vertelt ze. Volgende week rijdt D'hoore wel opnieuw de Giro Rosa, de Ronde van Italië voor vrouwen. "Hopelijk kan ik een ritje meepikken."

  "Vol voor winst in de Ronde van Vlaanderen"

  Na enkele trainingsdagen in de Ardennen genoot Jolien D'hoore vandaag van een rustdag. U kon haar vragen stellen.

   

  "Maandag vertrek ik naar Italië voor de Giro Rosa", vertelt ze in een Facebooksessie. "In de eerste plaats om Anna van der Breggen aan de winst te helpen, in de tweede plaats om een ritje mee te graaien als we een keer sprinten."

   

  "Of dat zal lukken, weet ik nog niet. De Ronde van Italië voor vrouwen is dit jaar pittig, hoor ik. Ideaal om eens goed af te zien met het oog op de klassiekers", knipoogt D'hoore.


  Wie klassiekers zegt, zegt Ronde van Vlaanderen. In 2015 finishte D'hoore als 2e, wint ze dit jaar? " Het spreekt voor zich dat ik vol voor de winst ga. Het parcours is ingekort en zonder de Muur van Geraardsbergen maak ik nu meer kans", denkt D'hoore.


  Dan moet ze wel voorbij Annemiek van Vleuten. "Op volle sterkte met onze ploeg kunnen we iets betekenen in de Vlaamse koersen. Op die manier zullen we het moeten spelen, want ze rijdt weer indrukwekkend."

   

  "En het lijkt allemaal zo makkelijk. Hopelijk kunnen we haar toch een keer het vuur aan de schenen leggen."

  Vorig jaar won Jolien D'hoore naar twee ritzeges in de Women's Tour, een Britse rittenkoers.

  "Geen Tour voor mij, de Spelen hopelijk wel nog"

  Jolien D'hoore keek vandaag in de sofa naar de Ronde van Frankrijk. Een volwaardige Tour voor vrouwen staat in de steigers voor 2022.

   

  "Dat zal ik waarschijnlijk niet meer meemaken, maar ik vind het een mooie zaak voor de nieuwe generatie. Laat ons stap voor stap toewerken naar een Tour voor vrouwen van 3 weken. Ik ben overtuigd dat we dat niveau aankunnen", stelt D'hoore, die volgend jaar afscheid wil nemen met een nieuwe olympische triomf.


  "Hopelijk gaat alles door zoals gepland in Tokio. Samen met Lotte Kopecky ga ik voor het hoogst haalbare in de ploegkoers", belooft ze.

  Laat ons stap voor stap toewerken naar een Tour van 3 weken. Ik ben overtuigd dat we dat niveau aankunnen.

  Jolien D'hoore

  VIDEO: De Facebooksessie met Jolien D'hoore