Narvaez wint prangend sprintje met fotofinish in Coppi e Bartali, Bagioli blijft leider

  Narvaez (rechts) was de winnaar na het bekijken van de fotofinish.

  Jhonatan Narvaez heeft de derde rit in de Settimana Coppi e Bartali gewonnen. De jonge Ecuadoraan van Ineos Grenadiers was de snelste in een spannende sprint, al had hij het niet meteen zelf door. Pascal Eenkhoorn werd 2e voor Jumbo-Visma, Gianni Vermeersch (Alpecin-Fenix) 7e. 

  De vroege vlucht werd door Deceuninck-Quick Step vakkundig onder controle gehouden. Vooral landgenoten Pieter Serry en Mauri Vansevenant knapten het zware werk op voor leider Andrea Bagioli.

   

  Op de eerste beklimming van de dag werd de jonge Italiaan bestookt door Ivan Sosa (Ineos Grenadiers). Sosa reed in een een mum van tijd naar wat overbleef van de kopgroep. Met z'n drieën rondden ze de top van de derde klim, waarna Sosa zich liet terugzakken tot bij Bagioli omdat de groep te dicht kwam.

   

  Ben O'Connor en Julen Amezqueta, de twee overgebleven vluchters, werden op twaalf kilometer van het einde ingelopen door een elitegroep. 

   

  Jhonatan Narvaez was daarvan uiteindelijk de snelste, al was het verschil heel erg klein. De fotofinish bracht duidelijkheid en verwees Pascal Eenkhoorn naar de tweede plaats. Gianni Vermeersch werd zevende. Andrea Bagioli gaat als leider de slotdag in.

  Jhonatan Narvaez op het podium.

  Uitslag rit 3:
  1. Jhonatan Narvaez (Ecu) 169km in 4u37'04"
  2. Pascal Eenkhoorn (Ned) z.t.
  3. Biniam Grmaye (Eri)  
  4. Jacopo Mosca (Ita)  
  5. Ethan Hayter (GBr)  
  7. Gianni Vermeersch  
  Klassement:
  1. Andrea Bagioli (Ita) 11u21'50"
  2. Jhonatan Narvaez (Ecu) +03"
  3. Joao Almeida (Por) +16"
  4. Nicola Conci (Ita) +29"
  5. Diego Ulissi (Ita) +30"
  21. Jan Bakelants +1'24"