Brooklyn Nets verrassen met Steve Nash als nieuwe coach

  Steve Nash werd in 2018 opgenomen in de Basketball Hall of Fame.

  Steve Nash zet komend seizoen zijn eerste stappen als coach in de NBA. Nash, een van de beste spelverdelers in de geschiedenis van de NBA, krijgt de sportieve leiding bij de Brooklyn Nets, het team van onder meer Kevin Durant en Kyrie Irving.

  Steve Nash maakte als speler vooral furore bij de Phoenix Suns en de Dallas Mavericks. De Canadees werd 2x verkozen tot MVP in de NBA, in 2015 nam hij als speler van de LA Lakers en geplaagd door blessures afscheid.

   

  Nash - opgenomen in de Basketball Hall of Fame - bleef wel aanwezig achter de schermen, met een adviseursrol bij de Golden State Warriors. Daar ontwikkelde hij een goeie band met Kevin Durant, een van de spelers die hij nu onder zijn hoede krijgt als coach van de Brooklyn Nets.

   

  In het verleden leek Nash nochtans geen trek te hebben in een job als NBA-coach, maar zijn voormalige ploegmaat Sean Marks - general manager bij Brooklyn - kon de Canadees uiteindelijk toch over de streep trekken. Nash tekent een contract voor 4 jaar. Huidig hoofdcoach Jacque Vaughn blijft aan als assistent.

   

  "Steve is een leider, communicator en mentor die respect zal afdwingen bij onze spelers. Ik heb het voorrecht dat ik hem al jaren ken. Hij was als speler een leider op het veld met een geweldig basketbalinstinct. Met Steve zijn we klaar om mee te strijden op het hoogste niveau", zegt Sean Marks.