Ga naar de inhoud

meest recent

VIDEO: Toptalent Andrea Bagioli is de beste bergop in Coppi e Bartali

 wo 2 september 2020 15:57
Voor Bagioli is het de tweede zege van het seizoen. Hij was eerder de beste in de openingsrit van de Tour de l'Ain.

Andrea Bagioli heeft de tweede rit in de Settimana Coppi e Bartali (2.1) gewonnen. Het jonge Italiaanse toptalent van Deceuninck-Quick Step was bergop de snelste van een kleine groep en is de nieuwe leider. Jan Bakelants (Wanty) was de beste Belg op plaats 8.

De echte finale van de tweede rit begon op zo'n 20 kilometer van het einde. De slotklim van de dag hadden de renners dan al drie keer bedwongen. Mikkel Honoré, leider na winst in de ploegentijdrit gisteren, glipte mee met een klein groepje, maar dat liet het peloton niet gebeuren.

 

Aan de voet van de laatste klim was alles te herdoen. Bergop raakte niemand echt weg en een sprint moest voor de beslissing zorgen. Daarin was Andrea Bagioli duidelijk de snelste voor Narvaez en Conci. 

 

Voor het toptalent van Deceuninck-Quick Step is het de tweede zege van het seizoen na winst in de eerste rit van de Tour de l'Ain. Hij is ook de nieuwe leider.

 

De 21-jarige Bagioli moet in de toekomst één van de belangrijkste "knechten" worden van Remco Evenepoel in de grote ronden.

De aankomst van Bagioli en co:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 2:
1. Andrea Bagioli (Ita) 167km in 4u21'58"
2. Jhonatan Narvaez (Ecu) +01"
3. Nicola Conci (Ita)  
4. Diego Ulissi (Ita)  
5. Mauro Finetto (Ita) +06"
6. Joao Almeida (Por)  
7. Jacopo Mosca (Ita) +09"
8. Jan Bakelants  
9. Gavin Mannion (VS)  
10. Luca Wackermann (Ita)  
Klassement:
1. Adrea Bagioli (Ita) 6u44'46"
2. Jhonatan Narvaez (Ecu) +13"
3. Joao Almeida (Por) +16"
4. Nicola Conci (Ita) +29"
5. Diego Ulissi (Ita) +30"