NBA-titelverdediger Toronto zit in vieze papieren na nieuwe nederlaag tegen Boston

  Jayson Tatum was met 34 punten de topschutter bij de Celtics.

  Regerend NBA-kampioen Toronto Raptors staat met de rug tegen de muur na twee wedstrijden in de halve finales van de Eastern Conference. Vannacht wonnen de Boston Celtics opnieuw (102-99), goed voor een 2-0-voorsprong. Denver trok dan weer aan het langste eind in de zevende wedstrijd tegen Utah na een spannend slot.

  Marcus Smart goed bij schot

  Toronto leek bij het begin van het vierde kwart nochtans alles onder controle te hebben. De titelverdediger ging aan de leiding met 8 punten voorsprong, maar daarna stortte het kaartenhuisje toch wat ineen. 

   

  Marcus Smart, uitstekend verdediger bij de Celtics, pakte in het slotkwart voor de verandering offensief uit met vijf driepunters na mekaar. De kloof was gedicht en dankzij Kemba Walker en Jayson Tatum (topschutter met 34 punten) ging Boston erop en erover.

   

  Het antwoord van de Raptors kwam er niet echt en zo kijkt de titelverdediger na twee wedstrijden tegen een 2-0-achterstand aan. 

   

  Dat hoeft niet voor paniek bij de "Canadezen" te zorgen, want ook vorig seizoen kwam het team geregeld terug vanuit een verslagen positie. In de Conference Finals tegen Milwaukee stond het toen ook 2-0 in het krijt, waarna Toronto vier keer won. Alles kan dus nog.

  Denver Nuggets winnen game 7

  De zevende wedstrijd tussen de Denver Nuggets en Utah Jazz is dan weer uitgedraaid op een spektakelstuk. Denver leek aanvankelijk op weg naar een gemakkelijke zege, maar Utah vocht terug in het derde kwart.

   

  De slotfase was om duimen en vingers bij af te likken. Bij 78-78 leek de Serviër Nikola Jokic de wedstrijd te beslissen van dichtbij, maar Utah gaf niet op.

   

  Sterkhouder Mike Conley probeerde het nog met een wanhoopspoging vanaf de driepuntlijn. De bal leek te gaan vallen, maar draaide uit de ring.

   

  Denver naar de volgende ronde en dat na een 3-1-achterstand. Het is pas het 12e team in de NBA-geschiedenis dat daarin slaagt in de play-offs. In de halve finales van de Western Conference spelen de Nuggets tegen de Los Angeles Clippers, één van de titelfavorieten.

  Het spectaculaire einde van de wedstrijd: