Tour-thuisblijvers Froome en Thomas rijden samen Tirreno-Adriatico

  Chris Froome en Geraint Thomas, twee ex-Tourwinnaars die thuis op de bank zitten, mogen van hun ploeg Team Ineos Grenadiers wel naar de Tirreno-Adriatico. Froome en Thomas kunnen zich op de Italiaanse wegen voorbereiden op respectievelijk de Ronde van Spanje en de Giro. 

  Ineos verraste met een Tour-selectie zonder Froome en zonder Geraint Thomas. De twee renners hebben nu wel tijd om de Tirreno-Adriatico (WorldTour) te rijden. De Italiaanse organisatoren kondigden hun aanwezigheid vandaag aan.

   

  De rittenkoers, die op maandag 7 september begint, ziet ook namen als Vincenzo Nibali en Giulio Ciccone (Trek-Segafredo), Jakob Fuglsang en Aleksandr Vlasov (Astana), Simon Yates (Mitchelton-Scott) en Rafal Majka (BORA-hansgrohe) aan de start verschijnen. 

   

  De Tirreno-Adriatico werd vorig jaar gewonnen door de Sloveen Primoz Roglic en telt dit jaar acht etappes in plaats van het gewoonlijke aantal van zeven.