Braziliaanse voetbalvrouwen gaan evenveel verdienen als Neymar

    De Braziliaanse voetbalbond heeft de lonen van de mannelijke en vrouwelijke internationals gelijkgeschakeld. De vrouwen verdienen vanaf nu evenveel als de Seleçao met sterspeler Neymar. Brazilië is daarmee een van de eerste landen die beide geslachten een gelijk loon zal voorschotelen.

    De Australische voetbalbond kwam in eind vorig jaar als eerste land met een gelijke verloning voor mannen en vrouwen bij de nationale ploeg. Nu is ook Brazilië gevolgd. "We hebben besloten om dezelfde dagvergoedingen en bonussen toe te kennen bij de mannen en vrouwen", kondigde de Braziliaanse bond aan op een persconferentie.

     

    Ook de Amerikaanse voetbalvrouwen vragen al een tijdlang om dezelfde verloning als de mannen, maar zij verloren in mei nog een rechtszaak.