Zo was het vroeger: Kim Clijsters schittert op de US Open (x3)

Kim Clijsters en dochter Jada bij haar laatste eindzege in New York in 2010.

Komende nacht is het menens met de tweede comeback van Kim Clijsters. Ze speelt dan in de 1e ronde van de US Open, het grandslamtoernooi dat ze in de eerste twee luiken van haar carrière 3 keer wist te winnen. Geniet hier nog eens van de triomfen van Kim I en Kim II.

2005: Eerste grandslamzege tegen Mary Pierce

Na 4 verloren grandslamfinales - waarvan 3 tegen Justine Henin - werd Kim Clijsters stilaan bestempeld als de beste speelster die nooit een grandslamtoernooi won. Maar met dat label rekende Clijsters eindelijk af in 2005, toen ze op de US Open haar eerste grandslamtrofee in de wacht sleepte.

 

In de finale rekende Clijsters af met de ervaren Française Mary Pierce, die met 6-3 en 6-1 in het zand beet. "Nu kunnen jullie eindelijk ophouden met mij altijd te vragen wanneer ik mijn eerste grandslamtoernooi zal winnen", lachte Clijsters na afloop op de persconferentie.

2009: de perfecte comeback

In 2007 hing Kim Clijsters haar tennisracket aan de haak, een jaar later kreeg ze samen met haar man Brian Lynch een dochter, Jada. Maar in 2009 begon het toch weer te kriebelen bij Clijsters: de eerste comeback was een feit.

 

Clijsters maakte haar rentree in de aanloop naar de US Open, waar ze als ex-winnares met een wildcard mocht deelnemen. Op Flushing Meadows schreef ze vervolgens het perfecte sprookje door voor de tweede keer in haar carrière de US Open te winnen.

 

Op weg naar de finale rekende ze onder meer af met Kirsten Flipkens en de zussen Williams. In de eindstrijd klopte ze Caroline Wozniacki, die in de halve finales Yanina Wickmayer verslagen had.

2010: Clijsters demonstreert tegen Zvonareva

Geen twee zonder drie, ook niet voor Kim Clijsters. Tien jaar geleden won ze voor de 3e keer in New York, na een geweldige finale tegen Vera Zvonareva. De Russin had eerder dat jaar Kim Clijsters geklopt in de kwartfinales op Wimbledon, maar in New York nam Clijsters wraak.

 

In een finale die nog geen uur duurde, overtroefde ze Zvonareva op alle vlakken. Dochter Jada was na afloop ook van de partij om samen met haar mama de overwinning te vieren.

De knapste punten van Clijsters op de US Open: