Spaanse technisch directeur moet Waasland-Beveren "naar hoger niveau tillen"

  Miguel Torrecilla begint aan een Belgisch avontuur.

  De Spanjaard Miguel Torrecilla (50) gaat de sportieve lijnen uitzetten bij Waasland-Beveren. Met ervaring bij de Spaanse eersteklassers Sporting Gijon, Real Betis en Celta Vigo kan de nieuwe technisch directeur mooie adelbrieven voorleggen.

  Torrecilla is sinds 2001 sportief directeur bij verschillende Spaanse clubs, ook op het allerhoogste niveau. Onder meer bij Sporting Gijon, en Real Betis deed hij ervaring op. In 2012 promoveerde Celta VIgo naar La Liga onder zijn sportieve bewind.

   

  Waasland-Beveren maakte drie seizoenen geleden kennis met Torrecilla bij de huurovereenkomst van Rachid Aït-Atmane. Voorzitter Dirk Huyck was danig onder de indruk dat hij de Spanjaard nu naar België heeft gelokt.

   

  “We willen blijven professionaliseren en onderstrepen dat Waasland-Beveren een ambitieus project met een eigen identiteit en koers is. We blijven niet bij de pakken zitten en doen er alles aan om deze club naar een hoger niveau te tillen", zegt Huyck.

   

  Huidig sportief manager Danny De Maesschalck zal Torrecilla bijstaan in zijn job.