Maarten Wynants wordt na Parijs-Roubaix van 2021 ploegleider bij Jumbo-Visma

  De 38-jarige Maarten Wynants trekt na Parijs-Roubaix van 2021 een streep onder zijn actieve loopbaan als renner. Daarna gaat hij aan de slag als ploegleider bij zijn huidige team Jumbo-Visma. Wynants verlengde zijn contract dus nog voor een half seizoen.

  "Wil afscheid nemen in volledig, normaal voorjaar"

  "Parijs-Roubaix wordt mijn laatste koers", klinkt het bij Wynants. "Dat kon in principe door de nieuwe kalender ook dit jaar al in oktober, maar ik wil afscheid nemen na een normaal, volledig voorjaar. Na Parijs-Roubaix stap ik in de auto als ploegleider."

   

  "Het is de bedoeling dat ik het vak leer bij de opleidingsploeg en daarna doorgroei. Ik zal ook wel wat kleinere profkoersen doen, maar de Tour de France zit er niet meteen in."

   

  "Op dit moment breng ik mijn jarenlange ervaring over middels mijn rol als wegkapitein. Ook als ik gestopt ben, wil ik die ervaring doorgeven aan renners", meldt Maarten Wynants.   

   

  Maarten Wynants behaalde in zijn carrière enkele mooie ereplaatsen. Zo werd hij tweede in de Omloop van het Houtland in Lichtervelde in 2017. In datzelfde jaar griste hij de laatste podiumplaats mee in de Omloop Mandel-Leie-Schelde in Meulebeke.

   

  In 2013 finishte hij net achter winnaar Leigh Howard in de Troféo Alcudia in Spanje. Het jaar voordien legde Wynants beslag op de derde plaats in het eindklassement van de Eurométrople Tour die gewonnen werd door Jürgen Roelandts.