De Catalaanse poorten zijn geopend: Ivan Rakitic keert terug naar Sevilla

  Er zijn veranderingen op komst bij FC Barcelona, met de onzekere situatie van Lionel Messi als orgelpunt. De Spaanse grootmacht heeft met de Kroaat Ivan Rakitic al een eerste speler laten vertrekken. Hij trekt naar Europa League-winnaar Sevilla.

  Sevilla heeft 1,5 miljoen euro met een extra 9 miljoen aan bonussen over voor de Kroaat. "FC Barcelona betuigt publiekelijk zijn dank aan Rakitic voor zijn inzet en toewijding en wenst hem veel succes in de toekomst", klinkt het op de clubwebsite.

   

  Rakitic speelde in totaal 6 seizoenen voor Barcelona en won er 13 trofeeën. Champions League (1) de landstitel (4), Copa del Rey (4), Wereldbeker voor clubs (1),  Europese Supercup (1) en  de Spaanse Supercup (2).

   

  Hij speelde 310 competitieduels, scoorde 36 goals en deelde evenveel assists uit. Met Sevilla keert hij terug van waar hij gekomen is. Van 2011 tot 2014 speelde hij al voor Sevilla, waar hij werd weggeplukt door Barcelona.

   

  Komende woensdag (2 september), vanaf 11.00u vinden de afscheidsceremonie en de persconferentie plaats.