"De reactie van Laszlo Bölöni was fantastisch, hij heeft ook gelijk"

Frank Raes kreeg gezelschap van Filip Joos, Gert Verheyen en Mo Messoudi.

Roman Jaremtsjoek en Laszlo Bölöni pakten afgelopen weekend met KAA Gent een eerste driepunter van het seizoen. Feeststemming, denk je dan. Maar helaas. De Oekraïner uitte zijn kritiek op de speelwijze van het team. Kritiek die iemand als Bölöni uiteraard niet onbeantwoord laat. Het Extra Time-panel analyseert.

Joos: "Misschien heeft Jaremtsjoek het gevoel: 'Die coach heeft het niet voor mij'"

"Ik heb spijt dat ik zondag na de match snel weer naar huis ging, want ik heb een memorabele persconferentie gemist", doelt Filip Joos in Extra Time op het moment dat Roman Jaremtsjoek frontaal in de aanval ging op zijn coach Laszlo Bölöni.

 

De Oekraïner pakte tegen KV Mechelen de eerste punten voor KAA Gent dit seizoen, maar de feeststemming bleef achterwege. "Dit komt volgens mij recht uit het hart en hij zegt wat wij hier aan tafel ook al hebben gezegd", vertelt Joos. 

 

"Bölöni is een diametraal tegenovergestelde coach bij KAA Gent. Als je voor Bölöni kiest, kan je misschien zeggen dat er geen huisstijl meer is. Maar ik ben dan toch eens gaan kijken naar de wedstrijd van Jaremtsjoek en er zat wel heel wat ongoocheling in. "

 

"De samenwerking met die andere spits, Kleindienst, stond ook nog niet op punt. Dat hij dan zelf gewisseld werd, is bizar, omdat hij best goed speelde."

 

"Dat speelt wel mee, denk ik. Dat hij het gevoel heeft "die coach heeft het niet voor mij". En als speler voel je dat heel snel. Of denk je dat heel snel te voelen."

Verheyen: "Bespreek het eerst in de kleedkamer en met de coach"

Ook Gert Verheyen was te gast aan de tafel van Frank Raes. "Ik had niet gedacht dat hij zo zou uitpakken", zegt Verheyen. "Als je dit doet, moet het eerst in de kleedkamer gezegd worden. En tegen de coach zelf. Dan heb je recht om het te zeggen tegen de pers, al is het altijd beter om het niet te doen."

 

"Maar goed, ik denk dat er, zoals Filip ook al zei, persoonlijke ontgoocheling in zat. Maar je bewijst er jezelf geen dienst mee. Of hij gelijk heeft, is moeilijk te zeggen. Ik ben nog van een generatie waar je deed wat de trainer je vroeg. Of je er nu mee eens was of niet."

 

"Het begint allemaal met dat de groep eigenlijk helemaal geen afscheid wou nemen van Thorup. Dat was een beslissing van het bestuur en dat voel je gewoon. Ze waren nog niet klaar met Thorup, integendeel. Daar zit al de eerste ontgoocheling. En dan komt er iemand aan die alles helemaal anders (defensiever) aanpakt - wat ook logisch is -, maar daar is Jaremtsjoek deels slachtoffer van."

 

Wesley Sonck kan Jaremtsjoek wel begrijpen. "Ik vind er niet zoveel fout aan, maar ik ben het er wel mee eens dat het eerst binnenskamers moet gezegd worden. Ik was vroeger misschien zelf zo iemand, maar dan liep ik de dag nadien wel tegen de muur."

Messoudi: "Ik vind de reactie van Bölöni fantastisch"

"Jaremtsjoek is een vrij kritische jongen voor zichzelf", gaat Sonck voort. "En dan dacht ik "waarom zou hij dit doen?", want vorig seizoen maakte hij de eerste 10 wedstrijden 8 goals en was hij ook kritisch voor zichzelf. Ik denk dat hij alleen maar positief wil zijn, al klinkt dit wel niet positief."

 

Mo Messoudi vindt het allemaal wat te snel. "We zijn nog maar een week ver en als je dan al begint te klagen over het tactische concept... Je weet dat, als je Bölöni haalt, want er moest sowieso iets gebeuren op verdedigend vlak."

 

Diezelfde Bölöni reageerde al even fel als Jaremtsjoek: "Als hij niet tevreden is, moet hij maar een andere club opzoeken", klonk het in een tegenreactie. 

 

"Je mag zeker ook niet vergeten vanwaar hij komt, met een Mbokani", pikt Joos in. "Een spits die, als hij eens niet goed afwerkte, je er wel altijd een bal op kwijt kon. Dat profiel heeft Jaremtsjoek totaal niet. Het is bijna alles of niets, terwijl Mbokani consistent was."

 

Messoudi heeft ook begrip voor Bölöni. "Hij heeft wel gelijk. Ik verschoot ook van de opstelling, toch met 3 spitsen. Dat deed hij nooit bij Antwerp. Ik vind zijn reactie echt fantastisch en ik vind dat hij ook gelijk heeft. Hij is wel wat meer gewoon. Maar volgende week zal Jaremtsjoek ook gewoon weer spelen."

 

"Je moet een trainer ook wel even tijd geven", zegt Verheyen nog. "Na 3 of 4 trainingsdagen kan je daar geen oordeel over vellen. Je moet hem tijd geven om heel zijn verhaal te vertellen."

Bekijk het volledige fragment over Jaremtsjoek en Bölöni