Butler dwingt Bucks op de knieën, Chris Paul drijft Rockets tot het uiterste

  Jimmy Butler dunkt twee van zijn 40 punten door de ring.

  In de play-offs in de NBA hebben de Milwaukee Bucks hun eerste wedstrijd in de tweede ronde verloren. De Bucks waren niet opgewassen tegen Jimmy Butler en zijn Miami Heat. In het Westen komt er een game 7 tussen Houston en Oklahoma City.

  Milwaukee was het beste team in het reguliere seizoen, maar beet in zijn eerste confrontatie met Miami dus meteen in het zand. Sterspeler Antetokounmpo zat in de tang van de Heat-defensie en kwam niet verder dan 18 punten.

   

  Bij Miami was Jimmy Butler de grote man met 40 punten in de 115-104-overwinning. Butler kreeg veel steun van de Sloveen Goran Dragic, goed voor 27 punten.

  Chris Paul zet zijn ex-team een hak

  In de Western Conference komt er een 7e en beslissende wedstrijd tussen de Houston Rockets en Oklahoma City Thunder. OKC-guard Chris Paul deed zijn ex-team pijn in het 4e quarter, met 15 van zijn 28 punten. Paul loodste OKC zo naar een 104-100-zege.

   

  James Harden was de topschutter van Houston met 32 punten. Russell Westbrook, de man die bij Houston in de plaats kwam van Chris Paul, was goed voor 17 punten in zijn tweede wedstrijd na een spierblessure.