"We mogen niet verwachten dat Badji elke week de ster gaat zijn"

  Youssouph Badji is zich meer en meer in de spotlights aan het voetballen bij landskampioen Club Brugge. Over het talent van de matchwinnaar tegen Genk is iedereen het eens, maar bij Club Brugge zijn ze bijzonder voorzichtig met de spits. Dat bleek uit de reacties na de match in Genk.

  Badji speelde zich al in de kijker tijdens de voorbereiding van Club Brugge en leverde Club Brugge 3 punten op in de topper tegen Racing Genk. Na 4 competitiematchen zit hij aan twee goals en een assist voor Club.

   

  Zelf is hij nog wat onwennig op persconferenties. Logisch voor een 18-jarige. Maar zijn trainer en doelman zijn lovend. "Badji heeft een goede match gespeeld, maar zoals onze trainer ook zegt, moet hij tegelijk inzien dat hij een jonge gast is", zei Simon Mignolet op de persconferentie.

   

  "We mogen niet te veel druk op zijn schouders leggen. Hij moet rustig kunnen bijleren en wij mogen niet verwachten dat hij elke week dé ster gaat zijn en de pannen van het dak speelt."

   

  "Hij heeft veel potentieel, pikt zaken makkelijk op en luistert naar dingen die hem worden meegegeven. Zo kan hij veel bijleren en heel erg goed worden."

   

  Philippe Clement kreeg ook vragen over Badji en herhaalde vooral wat hij eerder al zei: "we mogen hem niet opbranden."

   

  "Er zijn de laatste jaren meer spelers geweest waar veel over geschreven werd en die het heel goed deden als 17-18 jarige, maar waar nu de vraag bij wordt gesteld waar hun goede vorm is. Dat is omdat ze te veel moesten spelen. Met Badji moeten we een goed evenwicht vinden. Net als bij Charles De Ketelaere."