Gent-aanvaller Roman Jaremtsjoek messcherp: "Spelen zoals tweedeklasser"

  Roman Jaremtsjoek heeft dan wel gewonnen van KV Mechelen, tevreden is hij allerminst.

  AA Gent heeft gisteravond de nul weggeveegd, maar daarmee is de kous lang niet af. Na de wedstrijd tegen KV Mechelen (1-0) heeft Roman Jaremtsjoek scherpe kritiek geleverd. "Zo halen we de Champions League nooit", sprak de aanvaller op de persconferentie. "Als hij niet tevreden is, moet hij op zoek naar een andere club", antwoordde coach Laszlo Bölöni.

  Grote opluchting bij AA Gent gisteravond: na een 0 op 9 waren de eerste punten binnen voor het team. Toch was Roman Jaremtsjoek allesbehalve tevreden. Op de persconferentie uitte de aanvaller zijn boosheid.

   

  "We hebben punten gepakt en dat is heel belangrijk, maar we blijven met een slecht gevoel achter", sprak Jaremtsjoek.

   

  "We speelden niet zoals het echte AA Gent, we speelden niet zoals een topclub. Gent moet voetballen zoals een van de beste teams in België, maar op dit moment halen we het niveau van een tweedeklasser."

   

  "Als we zo de Champions League willen halen, hebben we een probleem. een groot probleem", ging de aanvaller voort. "We moeten veel meer kansen creëren."

   

  "Het kan dat niet iedereen het eens is met mij, maar we voetballen gewoon slecht", was Jaremtsjoek messcherp voor zijn ploeg.

  VIDEO: Zo opent Roman Jaremtsjoek zijn persbabbel

  "Ik mis "Joe" op het veld"

  Dat de spelers nog moeten wennen aan de stijl van Laszlo Bölöni is een understatement volgens Roman Jaremtsjoek. "Ik begrijp onze tactiek en de manier van spelen niet", zei hij over de aanpak van de nieuwe coach.

   

  "We voetballen veel te defensief, dat past niet bij onze ploeg. Wij zijn AA Gent: een topploeg en zo moeten we ook spelen, zeker in eigen huis."

   

  "Vorig seizoen verliep fantastisch. Daar blijft nog maar 20 procent van over", ging Jaremtsjoek voort.

   

  "Het klopt dat we met Jonathan David een belangrijke speler hebben zien vertrekken. Ik heb het moeilijk zonder hem. "Joe" was vaak betrokken bij onze goals. We zijn niet alleen hem kwijt, we zijn ook ons voetbal kwijt."

   

  "Als er supporters in het stadion hadden gezeten, waren ze ongetwijfeld kritisch geweest voor ons. Ik kan ze alleen maar gelijk geven", besloot de teleurgestelde aanvaller.

  We zijn niet alleen Jonathan David kwijt, we zijn ook ons voetbal kwijt.

  Roman Jaremtsjoek

  Bölöni: "Als hij niet tevreden is, moet hij een andere club zoeken"

  Laszlo Bölöni kwam gisteren na Roman Jaremtsjoek aan het woord. "Als hij hier niet tevreden is, moet hij op zoek naar een andere club", zei de coach.

   

  "Ik begrijp hem, maar laat ons stap voor stap gaan in het belang van de club. Ik zit niet te wachten op conflicten. Ik apprecieer hem, maar als hij iets te zeggen heeft, moet hij naar mij komen."

  VIDEO: Het antwoord van Laszlo Bölöni

  VIDEO: Het enige doelpunt in AA Gent - KV Mechelen 1-0