Red Bull over Ferrari: "Zaak krijgt nu wel een hele bittere nasmaak"

  Ferrari doet dit jaar niet mee voor de prijzen, integendeel.

  In vergelijking met vorig jaar is de Formule 1-auto van Ferrari nergens meer. De rode bolide kampt met een chronisch gebrek aan pk's. "Wij hadden veel meer races kunnen winnen", klinkt het nu in het kamp van Red Bull.

  Vorig jaar boekte Charles Leclerc in België zijn allereerste zege, dit jaar holden de Ferrari's hopeloos achter de feiten aan. Leclerc finishte als 14e op het circuit van Spa-Francorchamps, Sebastian Vettel deed een plaatsje beter. 

   

  "De hele zaak laat een bittere nasmaak na", reageert Christian Horner. "Deze Ferrari-motor is duidelijk andere koek dan die van vorig seizoen. Wij hadden meer races moeten winnen", vindt de teambaas van Max Verstappen bij Red Bull.

   

  Verstappen won 3 grand prixs in 2019 (Oostenrijk, Duitsland en Brazilië). Leclerc racete voor Ferrari naar 2 overwinningen (België en Italië).

  Te gulzige Ferrari?

  Ferrari zou vorig jaar gesjoemeld hebben met de brandstoftoevoer, de auto zou meer verbruikt hebben dan toegestaan. De Internationale Automobielfederatie FIA trof een schikking met de Italiaanse renstal en daarmee was de kous af. Max Verstappen had het onomwonden over "valsspelen".