Oostende verweert zich tegen makelaars Devroe, De Koster en Frenay

  KV Oostende heeft een gerechtelijke procedure opgestart.

  Oostende start een gerechtelijke procedure op tegen ex-manager Luc Devroe, tegenwoordig spelersmakelaar. Aanleiding is een claim van het managementbedrijf van Devroe in verband met de transfer van Dimata.

  Oostende pakt op zijn website uit met een opmerkelijk bericht. "Oostende start een gerechtelijke procedure op om de toekomst van de club veilig te stellen", klinkt het.

   

  De makelaarskantoren van Patrick De Koster, Luc Devroe (J&S International) en Didier Frenay (Starfactory Football Management) hebben namelijk de bankrekening van Oostende laten blokkeren. Zij eisen 2,3 miljoen euro van Oostende voor transfers uit het verleden, onder meer de overgang van Landry Dimata naar Wolfsburg.

   

  Oostende neemt vooral Devroe, op het moment van de transfer van Dimata sportief manager van KVO, op de korrel. "De claims zijn gebaseerd op basis van contracten ondertekend door Luc Devroe in 2016 en 2017."

   

  "Hij ondertekende die contracten in naam van KVO, zonder enig medeweten van de Raad van Bestuur. Deze contracten bevatten buitensporige commissies op transfers tot maar liefst 32% van de totale transfersommen."

   

  "We hebben ook vernomen dat de transfer van Landry Dimata momenteel wordt onderzocht door de autoriteiten en dat de heer De Koster intussen ook wordt beschuldigd van fraude en witwassen en hiervoor ook onder arrest staat."

  "We hebben elke betaling voorlopig bevroren"

  De rekeningen van Oostende werden geblokkeerd en dus heeft de club stappen ondernomen. "We hebben een advocatenkantoor gevraagd om de zaak te onderzoeken en om elke betaling voorlopig te bevriezen."

   

  Vorige week werd Patrick De Koster aangehouden en dat heeft Oostende gesterkt in zijn idee om een procedure op te starten. "Zeker gezien de excessieve commissies, de verdachte contracten met Luc Devroe én het strafrechtelijk onderzoek en aanhouding van Patrick De Koster."

   

  "Dus heeft KVO beslist om op zijn beurt een gerechtelijke procedure op te starten tegen Luc Devroe en zijn managementbedrijf. De club zal volledig meewerken aan het lopende gerechtelijke onderzoek."