Devroe & KVO vlijmscherp voor elkaar: "Vechten tot elke druppel uit gifbeker is"

  Luc Devroe was tussen 2013-2018 sportief directeur van KVO.

  Luc Devroe wordt door zijn ex-club KV Oostende beschuldigd "buitensporige contracten te hebben ondertekend". Volgens de Amerikaanse eigenaar van KVO "ga je voor zulke zaken in de Verenigde Staten in de gevangenis". Devroe reageert op zijn beurt vlijmscherp.

  KVO: "Geldzuchtig"

  De Amerikaanse eigenaar van KVO trekt naar de rechtbank. Enerzijds om het beslag op hun financiën ongedaan te maken, anderzijds tegen de vennootschap van Luc Devroe. 

   

  De makelaarskantoren van Patrick De Koster, Luc Devroe (J&S International) en Didier Frenay (Starfactory Football Management) hebben de bankrekening van Oostende laten blokkeren. Bovenop de 1,3 miljoen die de makelaars al incasseerden, eisen ze nog 2,3 miljoen euro aan commissies van KVO voor de transfer van Landry Dimata naar Wolfsburg.

   

  Dat was zo geregeld met het toenmalige bestuur, maar de nieuwe Amerikaanse overnemer is het daar niet mee eens. "Ik heb de makelaars gevraagd hoeveel uur ze gewerkt hebben voor deze transfer. Natuurlijk kwam daar geen reactie op."

   

  "Wij zijn er niet tegen dat iedereen betaald wordt voor de prestatie die hij levert, maar hier is geen aanknopingspunt voor het betaalde bedrag", zegt financieel directeur van KVO, Thorsten Thys.

  Ik heb de makelaars gevraagd hoeveel uur ze gewerkt hebben voor deze transfer. Natuurlijk kwam daar geen reactie op.

  De makelaars krijgen volgens de contracten 32 procent van het totale transferbedrag voor Dimata. "Bij arbeidsbemiddeling is 5 tot 7 procent courant, maar nergens 20 tot 30 procent. Het is bijna geldzucht te noemen. Uiteraard gaat dit over zaken uit het verleden, maar bij de overname hebben onze Amerikaanse eigenaar gezegd dat je voor dat soort zaken in hun land in de gevangenis gaat."


  "We wilden in dialoog gaan, maar hebben nul op het rekest gekregen. Bovendien hebben ze onder valse voorwendselen en als pesterij eigenlijk de bankrekening van KVO en de eerste schijf van het tv-geld bij de Pro League laten bevriezen. We kunnen geen enkele factuur meer betalen."


  "Bovendien hebben ze het dubbele bedrag laten bevriezen dan wat ze eisen. Daarom trekken we dinsdag al naar de beslagrechter in Brugge met de vraag de rekening opnieuw vrij te geven."

  Devroe: "KVO haalt alles uit de kast om te ontsnappen aan verplichtingen"

  Luc Devroe bijt in een reactie aan Belga stevig van zich af en ziet in de gerechtelijke stappen van KVO niets meer of minder dan een manier van de nieuwe eigenaar om onder financiële verplichtingen uit het verleden uit te komen.

   

  "KVO slaagt er niet om haar betaalverplichtingen tegenover medecontractanten na te komen en haalt nu alles uit de kast om te ontsnappen of minstens het te vertragen", zegt Devroe.

   

  "Een strafklacht kan daarbij goed helpen. Zolang de klacht wordt onderzocht, kan de burgerrechtelijke procedure (van o.a. Devroe en De Koster tegen KVO) niet vooruit."

  Met de laatste overnemer gaat het goed fout. Naarmate de betaaldruk stijgt, begint de nieuwe buitenlandse overnemer van KVO een batterij aan advocaten in te schakelen om met de meest ordinaire trucs alles en iedereen aan te vallen.

  "Alle jaren dat ik voor KVO werkte, was elke eigenaar van de club (zeker Marc Coucke) van alles op de hoogte. Idem voor het bestuur. Alles gebeurde volledig transparant, elk contract was perfect gekend door de toenmalige eigenaars, nagelezen en goedgekeurd door de licentiecommissie."


  "Intussen is KVO verschillende keren overgenomen, doorgelicht, passeerde drie keer due diligence-onderzoeken. Ik kreeg niet de minste opmerking. Integendeel, tot mijn vertrek enkel oprechte dank en felicitaties."


  "Met de laatste overnemer gaat het goed fout. Naarmate de betaaldruk stijgt, begint de nieuwe buitenlandse overnemer van KVO een batterij aan advocaten in te schakelen om met de meest ordinaire trucs alles en iedereen aan te vallen. Dit gaat niet meer over voetbal."


  "Dit zijn voetbaleigenaars zonder voeling met het verhaal. Dit maakt voetbal kapot. Hun onterechte aantijgingen zal ik op het juiste forum weerleggen. Zoals ik al een leven lang heb gedaan, zal ik eerlijk en oprecht vechten tot de laatste druppel uit deze gifbeker is gehaald."