Louwagie: "Jaremtsjoek is emotionele kerel, maar hij moet dit binnenskamers doen"

  Wat een bizar seizoensbegin voor AA Gent. Zelfs de dag na een eerste zege en een gunstige Europese loting, is er een brandje te blussen. "Jaremtsjoek is een emotionele kerel", reageert manager Michel Louwagie.

  Het nieuws van de dag kwam uit Zwitserland voor AA Gent. Rapid Wenen is de tegenstander in de derde voorronde van de Champions League. Een loting waar het bestuur blij mee is en zeker omdat Gent thuis speelt.

   

  "We wilden graag Wenen treffen, dat klopt", zei Michel Louwagie. "We denken dat AZ en PAOK iets beter zijn. Rapid is wel voor LASK Linz geëindigd, maar moet haalbaar zijn."

   

  "Ik kan niet ontkennen dat er een beetje stress was in de club, dus is het goed dat we nu een min of meer haalbare kaart loten. Anderzijds moeten we voorzichtig blijven, maar onze Europese ervaring moet ons toch helpen."

   

  "Het thuisvoordeel is wel minder belangrijk zonder publiek, maar het betekent toch dat je niet hoeft te reizen en de dag voor de match niet in een vreemd bed hoeft te slapen. Dat zijn toch voordelen."

  Ik kan niet ontkennen dat er een beetje stress was in de club, dus is het goed dat we nu een min of meer haalbare kaart loten.

  "Sport is emoties"

  Ondertussen galmen de woorden van trainer Laszlo Bölöni en spits Roman Jaremtsjoek wel nog door de Ghelamco Arena. De spits zei dat Gent onder Bölöni speelde als een tweedeklasser en dat de aanpak te defensief was. Bölöni kon daar uiteraard niet mee lachen.

   

  "Jaremtsjoek is een emotionele kerel", sust Louwagie. "Het is niet de eerste keer dat hij dit doet, misschien wel in de media, maar niet in het algemeen. Zoals de trainer zei, als je je mening wil geven, moet je dat binnenskamers doen."

   

  "Het moment is ook niet ideaal omdat Jaremtsjoek vertrokken is voor twee matchen met de nationale ploeg (van Oekraïne). Ik heb hem dus niet meer gesproken. De trainer moet daarop reageren, maar ik ben overtuigd dat hij vandaag de bladzijde al heeft omgedraaid. Het belangrijkste was gisteren winnen."

   

  "Sport is emotie. Daar moet je mee leven, het een plaats geven en vergeten. Nu moeten we focussen op de toekomst. Het is het recht van Jaremtsjoek om iets te denken. Vorig jaar speelden we met twee spitsen met Jonathan David daarachter. Veranderen van systeem vraagt aanpassingen en meedenken van de spelers."