Loting kan match in Nations League beslissen als corona toeslaat

  De Rode Duivels openen zaterdag de Nations League in Denemarken.

  Als een team tijdens de Nations League in quarantaine moet, en dus niet kan spelen, kan de UEFA de wedstrijd uitstellen of via loting de uitslag vastleggen. Zaterdag spelen de Rode Duivels in Denemarken.

  De UEFA heeft de procedures in de Nations League in verband met corona verduidelijkt. Als er positieve testen zijn binnen een team, dan moeten die spelers in quarantaine conform de regels van de lokale autoriteiten.

   

  De wedstrijd kan dan doorgaan indien 13 spelers (inclusief minstens één doelman) beschikbaar zijn. Deze 13 spelers moeten dus een negatieve COVID-19 test kunnen voorleggen.

   

  Als een land niet de mogelijkheid heeft om aan deze voorwaarde te voldoen, kan de wedstrijd worden uitgesteld naar een andere datum, waarbij de UEFA eventueel een andere neutrale locatie kan opleggen.

   

  Als de wedstrijd niet kan worden uitgesteld, kan de disciplinaire commissie van de UEFA eventueel een forfaitscore opleggen aan het team dat niet voldoende spelers kon opstellen. Als de commissie concludeert dat geen van beide landen verantwoordelijk is, kan de UEFA de wedstrijd beslissen met een loting: 1-0, 1-1, 0-1.

  De Rode Duivels spelen deze week zaterdag in de Nations League een wedstrijd tegen Denemarken en volgende week dinsdag tegen IJsland.