• pas verschenen
 • video
 • podcasts

  Tim Merlier: “Ewan kwam als een pijl uit een boog”

  Tim Merlier liet zijn licht schijnen over de derde Tourrit.

  De derde Touretappe was een feest voor de sprinters en Caleb Ewan kwam als snelste uit de strijd. Belgisch kampioen Tim Merlier kaartte na in onze Facebook Live, daags na zijn winst in de Brussels Cycling Classic. 

  Merlier was niet verrast door de overwinning van Ewan. "Bij het ingaan van de laatste kilometer zei ik: Ewan wint, hij zit perfect. Toen was ik hem even kwijt, maar dan kwam hij als een pijl uit een boog en maakte hij het perfect af. Hij was duidelijk de rapste."

   

  Voor Lotto-Soudal is de ritzege van Ewan een flinke opsteker na het pechweekend met het uitvallen van Philippe Gilbert en John Degenkolb. Ewan kwam gisteren zelf pas als allerlaatste over de finish.

   

  “Dat was vandaag misschien zijn redding. Hij heeft gisteren zijn benen kunnen sparen, hij was de eerste dag ook gevallen. Ik denk dat Bennett de perfecte sprint reed, maar Ewan was gewoon de rapste. Hij kwam van achteruit, zo sprint ik zelf ook het liefst. De timing van Ewan was ook perfect."

   

  Wout van Aert was betrokken bij een valpartij en kon zich niet mengen in de debatten. Maar volgens Merlier had hij vandaag ook geen winstkansen. "Ik denk dat hij bij dit soort sprint iets te veel schrik heeft.  Hij is iets te weinig écht sprinter om zich hierin te moeien.  Hij is meestal echt snel na een zware etappe. Als hij plaats heeft om zijn sprint te rijden, dan is hij op zijn best."

  "Hopelijk kan ik volgend jaar de Tour rijden"

  Merlier rijdt volgende week de Tirreno-Adriatico. Deelnemen aan de Tour zat er dit jaar nog niet in met zijn ploeg Alpecin-Fenix. "Hopelijk lukt dat volgend jaar. Ik denk dat de ploeg er dan wel zal bij zijn en hopelijk zit ik dan in de selectie."

   

  Merlier kreeg ook de vraag of hij in de Tour dan op het groen zou mikken. "Dat zal niks voor mij zijn, ik denk dat ik bergop niet goed genoeg ben om voor het groen te gaan. Ik zou voor ritwinst gaan en me niet focssen op groen."

   

  Op de vraag wanneer hij voor Deceuninck-Quick Step zal rijden, antwoordde Merlier diplomatisch. "Ik heb nog 2 jaar contract, dus het zal de eerste 2 jaar nog niet zijn. Het is ook niet echt een doel, maar het is wel een hele mooie ploeg. Eenmaal je daar terecht kan, heb je toch wel iets bewezen. Maar ik zit heel goed waar ik nu zit."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Nice - Nice156 kmKristoffKristoff
  2/>Nice - Nice185 kmAlaphilippeAlaphilippe
  3/>Nice - Sisteron198 kmEwanAlaphilippe
  4/>Sisteron - Orcieres-Merlette160.5 kmRoglicAlaphilippe
  5/>Gap - Privas183 kmvan AertYates
  6/>Le Teil - Mont Aigoual191 kmLutsenkoYates
  7/>Millau - Lavaur168 kmvan AertYates
  8/>Cazères - Loudenvielle141 kmPetersYates
  9/>Pau - Laruns153 kmPogacarRoglic
  10/>Le Château-d'Oléron - Saint-Martin-de-Ré168.5 kmBennettRoglic
  11/>Châtelaillon-Plage - Poitiers166.5 kmEwanRoglic
  12/>Chauvigny - Sarran218 kmHirschiRoglic
  13/>Châtel-Guyon - Pas de Peyrol191.5 kmMartínezRoglic
  14/>Clermont-Ferrand - Lyon194 kmKraghRoglic
  15/>Lyon - Col du Grand Colombier174.5 kmPogacarRoglic
  16/>La Tour-du-Pin - Côte 2000164 kmKämnaRoglic
  17/>Grenoble - Col de la Loze170 kmLópezRoglic
  18/>Méribel - La Roche-sur-Foron175 kmKwiatkowskiRoglic
  19/>Bourg-en-Bresse - Champagnole166.5 kmKraghRoglic
  20Lure - La Planche des Belles Filles36.2 kmPogacarPogacar
  21/>Mantes-la-Jolie - Parijs122 kmBennettPogacar