Tim Merlier: “Ewan kwam als een pijl uit een boog”

  Tim Merlier liet zijn licht schijnen over de derde Tourrit.

  De derde Touretappe was een feest voor de sprinters en Caleb Ewan kwam als snelste uit de strijd. Belgisch kampioen Tim Merlier kaartte na in onze Facebook Live, daags na zijn winst in de Brussels Cycling Classic. 

  Merlier was niet verrast door de overwinning van Ewan. "Bij het ingaan van de laatste kilometer zei ik: Ewan wint, hij zit perfect. Toen was ik hem even kwijt, maar dan kwam hij als een pijl uit een boog en maakte hij het perfect af. Hij was duidelijk de rapste."

   

  Voor Lotto-Soudal is de ritzege van Ewan een flinke opsteker na het pechweekend met het uitvallen van Philippe Gilbert en John Degenkolb. Ewan kwam gisteren zelf pas als allerlaatste over de finish.

   

  “Dat was vandaag misschien zijn redding. Hij heeft gisteren zijn benen kunnen sparen, hij was de eerste dag ook gevallen. Ik denk dat Bennett de perfecte sprint reed, maar Ewan was gewoon de rapste. Hij kwam van achteruit, zo sprint ik zelf ook het liefst. De timing van Ewan was ook perfect."

   

  Wout van Aert was betrokken bij een valpartij en kon zich niet mengen in de debatten. Maar volgens Merlier had hij vandaag ook geen winstkansen. "Ik denk dat hij bij dit soort sprint iets te veel schrik heeft.  Hij is iets te weinig écht sprinter om zich hierin te moeien.  Hij is meestal echt snel na een zware etappe. Als hij plaats heeft om zijn sprint te rijden, dan is hij op zijn best."

  "Hopelijk kan ik volgend jaar de Tour rijden"

  Merlier rijdt volgende week de Tirreno-Adriatico. Deelnemen aan de Tour zat er dit jaar nog niet in met zijn ploeg Alpecin-Fenix. "Hopelijk lukt dat volgend jaar. Ik denk dat de ploeg er dan wel zal bij zijn en hopelijk zit ik dan in de selectie."

   

  Merlier kreeg ook de vraag of hij in de Tour dan op het groen zou mikken. "Dat zal niks voor mij zijn, ik denk dat ik bergop niet goed genoeg ben om voor het groen te gaan. Ik zou voor ritwinst gaan en me niet focssen op groen."

   

  Op de vraag wanneer hij voor Deceuninck-Quick Step zal rijden, antwoordde Merlier diplomatisch. "Ik heb nog 2 jaar contract, dus het zal de eerste 2 jaar nog niet zijn. Het is ook niet echt een doel, maar het is wel een hele mooie ploeg. Eenmaal je daar terecht kan, heb je toch wel iets bewezen. Maar ik zit heel goed waar ik nu zit."

  Tour de France
  -
  ritdatumtype ritstart-finishtotaalwinnaarleider
  1/>Brest - Landerneau197.8 kmAlaphilippeAlaphilippe
  2/>Perros-Guirec - Mûr-de-Bretagne183.5 kmvan der Poelvan der Poel
  3/>Lorient - Pontivy182.9 kmMerliervan der Poel
  4/>Redon - Fougères150.4 kmCavendishvan der Poel
  5Changé - Laval27.2 kmPogacarvan der Poel
  6/>Tours - Châteauroux160.6 kmCavendishvan der Poel
  7/>Vierzon - Le Creusot249.1 kmMohoricvan der Poel
  8/>Oyonnax - Le Grand-Bornand150.8 kmTeunsPogacar
  9/>Cluses - Tignes144.9 kmO'ConnorPogacar
  10/>Albertville - Valence190.7 kmCavendishPogacar
  11/>Sorgues - Malaucène198.9 kmvan AertPogacar
  12/>Saint-Paul-Trois-Châteaux - Nîmes159.4 kmPolittPogacar
  13/>Nîmes - Carcassonne219.9 kmCavendishPogacar
  14/>Carcassonne - Quillan183.7 kmMollemaPogacar
  15/>Céret - Andorra la Vella191.3 kmKussPogacar
  16/>El Pas de la Casa - Saint-Gaudens169 kmKonradPogacar
  17/>Muret - Col du Portet178.4 kmPogacarPogacar
  18/>Pau - Luz Ardiden129.7 kmPogacarPogacar
  19/>Mourenx - Libourne207 kmMohoricPogacar
  20Libourne - Saint-Émilion30.8 kmvan AertPogacar
  21/>Chatou - Parijs108.4 kmvan AertPogacar