Tom Boonen: "Er waren concrete plannen voor een comeback"

  Corona trok een streep door de comebackplannen van Tom Boonen.

  Tom Boonen kwam vanavond in Vive le Vélo nog eens terug op zijn comebackplannen. Door de coronacrisis zijn die intussen opgeborgen, maar hij speelde wel degelijk met het idee. "Ik vroeg me af hoe moeilijk het zou zijn om weer op niveau te komen."

  Karl Vannieuwkerke wou in Vive le Vélo weten hoe concreet de comebackplannen van Tom Boonen nu eigenlijk waren. Was het niet gewoon om de pers op stang te jagen? "Helemaal niet", zei Boonen. "Het is eigenlijk heel stom gegaan."

   

  "Ik had er nog niet bij stilgestaan dat ik een comeback zou kunnen of willen maken. Maar toen vroegen ze mij: als je dan toch gaat trainen, waarom doe je niet meteen een comeback? Opeens was het aan het bollen en waren er concrete plannen."

   

  "Ik was getriggerd en vroeg mezelf af hoe moeilijk of makkelijk het zou zijn om weer op dat niveau te komen, want ik word 40 dit jaar. Ik dacht: misschien wil ik dat wel doen. Maar toen was het half maart en was er opeens corona en toen is alles stilgevallen."

  "Ik wou het proberen uit interesse"

  Intussen zijn de comebackplannen definitief opgeborgen. Boonen sport nog wel veel, maar fietsen doet hij amper nog. Het was vooral de nieuwsgierigheid die hem prikkelde om een comeback te overwegen.

   

  "Ik heb een reset gehad van 3 à 4 jaar waarin ik helemaal weg was van de koers. Je krijgt er dan ook een andere kijk op, je benadering is frisser. Ik vroeg me af wat dat zou geven gecombineerd met dezelfde fysieke training."

   

  Was de kans dan reëel dat Boonen volgend jaar in Parijs-Roubaix te zien zou zijn, als de coronacrisis geen roet in het eten had gegooid? "Dat weet ik niet, maar dat had wel gekund. Ik wil ook helemaal niet zeggen dat ik ging terugkomen en Parijs-Roubaix ging winnen."

   

  "Ik wou ook niemand zijn plaats afpakken. Als ik niet geselecteerd was geweest, ging ik  ook niet eisen om te mogen starten. Ik moet ook niet tegen Wout van  Aert of Mathieu van der Poel zeggen hoe ze het moeten doen. Er is een hele goede lichting bij gekomen."

   

  "Maar uit interesse wou ik het wel proberen. Als de luxe er geweest was om het op een ontspannen manier te doen en met voldoende motivatie."

  Bekijk hier het fragment in Vive le Vélo: