AA Gent treft Rapid Wenen in CL-voorronde, Standard moet naar Wales

  In Nyon is vanmiddag geloot voor de 3e voorronde van de Champions League en de 2e voorronde van de Europa League. AA Gent neemt het in de CL-voorronde op tegen de Oostenrijkse nummer 2 Rapid Wenen. In de 2e voorronde van de Europa League treft Standard Bala Town FC uit Wales.

  Als nummer 2 van de Jupiler Pro League vorig seizoen zat AA Gent in het niet-kampioenenspoor. De Buffalo's waren wel reekshoofd en vermeden daarmee kleppers als Benfica en Dinamo Kiev. AA Gent kon Rapid Wenen, PAOK of AZ treffen en het werd dus de Oostenrijkse nummer 2.

  Door de coronacrisis is de Europese kalender erg compact en wordt de 3e voorronde beslist in één confrontatie. De loting bepaalde dat AA Gent thuis mag spelen tegen de Oostenrijkers. De wedstrijd zal plaatsvinden op 15 of 16 september.

   

  De winnaar stoot door naar de laatste voorronde, voor de verliezer is er het vangnet van de Europa League-groepsfase. De loting voor de laatste voorronde van de Champions League vindt morgen plaats.

  Standard moet naar Wales

  In Nyon werd ook geloot voor de tweede voorronde van de Europa League, met daarbij ook Standard. De Rouches waren reekshoofd bij de loting en mochten dus een - op papier - haalbare tegenstander verwachten. Dat wordt Bala Town FC uit Wales, dat thuis mag spelen.

  Net als in de Champions League valt de beslissing in één wedstrijd. De winnaar van het duel, dat gespeeld wordt op 17 september, stoot door naar de 3e voorronde van de Europa League. Voor de verliezer zit het Europese avontuur er meteen op.

   

  Morgen wordt er ook nog geloot voor de 3e voorronde van de Europa League, met daarbij ook Charleroi.