Greg Van Avermaet is beste Belg (4e) in Nice: "Hoopte toch op meer"

  Greg Van Avermaet won de sprint het peloton in de 2e rit van de Tour, maar helaas voor hem reden er nog 3 renners voor. "Mijn benen zijn goed, ik hoop dat dit niet mijn laatste kans was."

  Greg Van Avermaet had de etappe naar Nice op voorhand aangestipt. "Het was een heel zware rit, met veel hoogtemeters. Maar dat deerde mij niet. Je kon hier winnen en geel pakken, dus heb ik alles gegeven alsof het een eendagskoers was."

   

  "Jammer genoeg bleven er drie renners voorop. Dat waren natuurlijk de sterksten, anders blijf je niet voorop, maar ik heb wat gegokt op de sprint. Ik ben wel wat ontgoocheld. Als je na zo'n zware etappe mee kunt met de beste klimmers hoop je toch wat dichter te eindigen."

   

  Van Avermaet kijkt nu al verder. "Ik moet hier eerst goed van herstellen, maar er komen nog kansen. De 5e rit eindigt op een sprint op een helling. De benen zijn alvast goed. Ik hoop dat dit niet mijn laatste kans was."

  Stuyven: "Veer brak op de laatste klim"

  • Jasper Stuyven: "De Col d'Eze had ik redelijk goed verteerd en ik had gehoopt ook op de laatste klim te overleven, maar Bob (Jungels) en Julian (Alaphilippe) begonnen er al aan aan de voet. Toen brak de veer bij mij. Ik was niet slecht, maar de koers wordt natuurlijk vooraan gespeeld."

   

  • Tiesj Benoot: "Op de Turini voelde ik al dat het niet voor vandaag zou zijn en dus heb ik voor mijn ploegmaats gewerkt en mij laten uitzakken. Na de Dauphiné voel ik me nog altijd niet super. Volgens mijn osteopaat zijn het compensatiepijnen en zou het elke dag beter moeten gaan. Ik was graag beter geweest, maar het is nu zo. We zien wel hoe het evolueert."

  Stuyven: "Morgen misschien een nieuwe kans"

  Benoot: "Had liever gehad dat ik beter was"