Vandaag was het spekglad in Brussel. Bouhanni en Ballerini schuiven weg op de finishlijn

  Bouhanni en Ballerini staan uiteindelijk wel op het podium

  De straten in het zuiden van Frankrijk liggen er na een geaccidenteerde eerste etappe weer kurkdroog bij. Heel anders was het vandaag dan weer in Brussel. Tim Merlier sprintte naar een kletsnatte eindzege in de Brussels Cycling Classic, Bouhanni en Ballerini schoven weg in zijn wiel. 

  "De aankomstlijn was net voor een bocht getrokken. In die curve stak ook nog een witte geschilderde band op het wegdek. Na de massasprint moesten we links indraaien en daarbij ben ik, op het door de hevige regen spekgladde wegdek, de controle over mijn stuur verloren", vertelt Nacer Bouhanni.

   

  "Die aankomstzone was zeer gevaarlijk, want met de snelheid die we hadden in de sprint was het onmogelijk nog te corrigeren. Ik zat op volle snelheid toen ik ten val kam. In een reflex draaide ik mijn hoofd. Dit om niet vol met het gezicht in de nadarafsluitingen te schuiven. Ik werd daarbij geraakt aan mijn nek. Morgen onderga ik bijkomende medische onderzoeken want ik heb ook last om te ademen."  

  Bekijk de schuiver: