Ga naar de inhoud

Arnaud Démare graait alles mee: 3e sprintzege en eindwinst in eigen land

 zo 30 augustus 2020 16:02

Arnaud Démare (29) heeft zijn wonderbenen deze week nog wat extra laten blinken. De Fransman won ook de slotrit in de Ronde van Poitou-Charentes, zijn 3e ritzege in de vierdaagse rittenkoers. Als toetje stak Démare ook nog de eindzege op zak.

Waar Arnaud Démare tegenwoordig aan de start verschijnt, wint hij.

 

De Fransman maakte indruk in de Ronde van Wallonië met twee ritzeges en de eindzege, werd Frans kampioen, moest zowaar vrede nemen met zilver op het EK, maar was deze week weer gulzig in eigen land.

 

Démare won rit 1 en 2 in de Ronde van Poitou-Charentes, maar moest gisteren de eer aan Sander Armée (ochtendrit) en Josef Cerny (tijdrit) laten. 

 

Na zijn tijdritzege van gisteren verscheen de Tsjech van CCC vandaag ook aan de start in de leiderstrui, maar Démare kon zijn achterstand van één seconde in het klassement nog wegpoetsen.

 

Aanvaller Iljo Keisse werd in de slotkilometer gegrepen, waarna Démare zijn duivels nog eens kon ontbinden. Dag- en eindwinst: de succesweek werd in stijl afgerond. Zijn seizoensteller staat nu op 9.

Vluchter Keisse vloekt nadat hij in de laatste kilometer werd gegrepen:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De finish:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen (𝕏). U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.
Uitslag rit 4
1. Arnaud Démare (Fra) 165 km in 3u34'13"
2. Ivan Garcia Cortina (Spa) z.t.
3. Alexander Krieger (Dui)  
4. Tosh Van der Sande  
8. Alfdan De Decker  
 
Eindstand:
1. Arnaud Démare (Fra) in 15u18'59"
2. Josef Cerny (Tsj) op 12"
3. Joey Rosskopf (VS) 32"