NBA: LA Lakers en Milwaukee stoten in stijl door in play-offs

  LeBron James was goed voor een triple double tegen Portland.

  De Los Angeles Lakers en de Milwaukee Bucks hebben zich geplaatst voor de 2e ronde van de NBA-play-offs. Na een onderbreking van 3 dagen wegens protest tegen het politiegeweld in de VS behaalden beide topteams in de NBA-bubbel in Orlando de vereiste 4e zege in ronde 1. De cijfers van LeBron James, Anthony Davis en Giannis Antetokounmpo spraken weer voor zich.

  De Lakers klopten Portland in hun 5e onderlinge duel met 131-122. Anthony Davis blonk uit met 43 punten en 9 rebounds. Ook LeBron James was op de afspraak met en "triple double" van 36 punten, 10 assists en 10 rebounds. Zo'n goeie score hadden de Lakers in de play-offs niet meer gezien sinds James Worthy in 1988. Bij de Trail Blazers kwam CJ McCollum eveneens tot 36 punten.

   

  In de halve finale van de Western Conference spelen de Lakers tegen Houston of Oklahoma City. De Rockets wonnen gisteren onder aanvoering van James Harden (31 ptn) met 114-80 van de Thunder en leiden met 3-2.

   

  Milwaukee boekte een ticket voor de halve finales van de Eastern Conference door met 118-104 te winnen van Orlando. De Griekse vedette Giannis Antetokounmpo toonde opnieuw zijn klasse met 28 punten en 17 rebounds. De Bucks treffen in de volgende ronde Miami, dat al eerder Indiana uitschakelde met 4-0.

  Giannis Antetokounmpo.

  Tweets van gisteravond: