F1-coureur komt met schrik vrij: "Blij met halo toen ik wiel op me zag afkomen"

  George Russell kwam met de schrik vrij.

  Williams-rijder George Russell (22) is zondag met de schrik vrijgekomen na een zware crash met Antonio Giovinazzi tijdens de GP F1 van België. De jonge Brit was na afloop dankbaar dat F1-bolides sinds 2018 uitgerust zijn met een beschermingsring boven de cockpit, de zogenoemde halo.

  In de 10e ronde knalde Antonio Giovinazzi met zijn Alfa Romeo in de bandenmuur, achtervolger George Russell kon een crash niet vermijden. "Het was frustrerend", zegt de Brit. "Ik was op het verkeerde moment op de verkeerde plaats. Ik kon niks doen."

   

  "Als ik naar rechts was gegaan, zou ik tegen de auto van Antonio geknald zijn. Dus ging ik naar links, maar toen kwam zijn wiel vanuit het niets op mij af en duwde mij in de muur. Ik ben oké, ook al was het een flinke klap."

   

  "Toen ik dat grote wiel op me zag afkomen, was ik wel blij met de halo. Die band had vlak over mijn helm kunnen vliegen. Met een halo is het toch veiliger."