Eigenaar wil Real Salt Lake City (MLS) verkopen na beschuldigingen van racisme

  Dell Loy Hansen

  Dell Loy Hansen, eigenaar van Real Salt Lake City uit de Major League Soccer (MLS), wil de club verkopen na beschuldigingen van racisme. Dat heeft de MLS bekendgemaakt. Hansen ligt al even onder vuur.

  De MLS stelde eerder al een onderzoek in naar racistische uitlatingen van Hansen, die met Utah Soccer Holding ook eigenaar is van Utah Royals en Real Monarchs.

   

  In de VS barstte een storm van kritiek los nadat Hansen zijn spelers op de korrel had genomen omdat zij hadden beslist om niet in actie te komen als protest tegen het politiegeweld en racisme en de Verenigde Staten.

   

  Hansen omschreef dat als "een gebrek aan respect" en wil nu al zijn clubs van de hand doen. "Ik besef dat ik soms voor mijn beurt heb gesproken, zonder rekening te houden met de gevoelens van anderen. Daarvoor neem ik mijn verantwoordelijkheid."   

   

  De protesten in de VS bereikten de voorbije dagen een hoogtepunt nadat de zwarte Amerikaan Jacob Blake door een agent meerdere keren in de rug werd geschoten toen hij zondag terug naar zijn auto liep waar zijn drie kleine kinderen in zaten.