David Goffin: "Ja, coronageval op de US Open is onrustwekkend"

  David Goffin is op de openingsdag al aan zet.

  David Goffin (ATP-10) werkt vanavond laat zijn eerste opdracht op de US Open af. Het 7e reekshoofd is op zijn hoede voor zijn eerste opponent en voor het coronavirus, dat de bubbel in New York betreden heeft. "Ik hoop dat er niet nog meer slecht nieuws volgt."

  Reilly Opelka (ATP-39) is vannacht de eerste tegenstander van David Goffin, die er toch niet helemaal gerust in is. De 22-jarige Amerikaan is een opslagkanon.

   

  "Tegen zo'n type heb je geen recht op een foutje", beseft Goffin. "De kleinste hapering op je eigen service kan je het spelletje kosten. Ik moet zeer geconcentreerd zijn bij elke balwisseling."

   

  Goffin ontmoet de Amerikaanse reus voor de 3e keer. De onderlinge tussenstand is 1-1.

   

  Onze landgenoot zal pas 's avonds lokale tijd op het terrein verschijnen en dat biedt perspectieven, vindt Goffin.

   

  "We moeten de temperatuur op dat moment nog afwachten, maar het late aanvangsuur kan in mijn kaart spelen."

   

  "Zijn opslag zal sowieso hard aankomen. Dat gaat over slagen van 220 tot 230 km/u. Ik mag niet ontmoedigd geraken en ik moet aanvallen als ik kan. Anders zit hij in een zetel."

  Opelka en Goffin spelen de 5e match op court 17, de eerste wedstrijd begint om 17u onze tijd.

  "Positieve test van Paire jaagt ons toch wat angst aan"

  Naast het sportieve luik is er ook nog een ander element. De organisatie doet er alles aan om het coronavirus niet te laten deelnemen, maar Benoît Paire (ATP-22) heeft toch een positieve test afgelegd. De Fransman werd van de tabel geschrapt en wordt geïsoleerd met zijn entourage.

   

  "Dat jaagt ons toch wat angst aan", geeft David Goffin toe. "Ik heb gelukkig geen contact gehad met Paire. Ik heb niet met hem getraind, maar dat had wel kunnen gebeuren."

   

  "Ik veronderstel dat zijn geval geanalyseerd zal worden en dat iedereen nu wacht op het oordeel van de gezondheidsdiensten."

   

  "Ik hoop dat er niet nog meer slecht nieuws volgt, maar een positieve speler in onze bubbel, dat is wel zorgwekkend."

   

  Goffin speelde vorige week in Cincinnati tegen Borna Coric, die kort voordien dan weer tegen Paire had gespeeld. "Ik weet niet tot waar ze de contacten van Paire zullen onderzoeken."

   

  "Er moet natuurlijk een onderzoek volgen, maar ik weet niet waar ze zullen stoppen."

   

  "Ik heb overigens het gevoel dat er alles aan gedaan wordt om zulke situaties te vermijden. Er wordt goed gecontroleerd of iedereen het protocol respecteert."

   

  "Ik ben hier sinds mijn komst ook al 6 keer getest. We zullen de komende uren wel meer nieuws krijgen."