meest recent
- 24/04LIVE (20.30u): Hayen dropt Odoi verrassend in het middenveld bij Club Brugge voor de topper tegen ongewijzigd Genk
- 24/04LIVE (20.30u) : Delaney versterkt middenveld van Anderlecht, 19-jarige Lietaert in Cercle-defensie
- 24/04Zizou Bergs komt de top 100 nog niet binnen, het 8e matchpunt is er te veel aan
- 24/04Overbodig of broodnodig? Sporza Daily buigt zich over geboorte van nieuw "uitdagend" volleybalformat
- 24/04Uitzinnige Remco Evenepoel geniet van geheime liefde Arsenal: "Even stoom aflaten"
- 24/04Gent-toptalent Jorthy Mokio (16) staat op nummer 3: wie waren de jongste basisdebutanten in eerste klasse?
- 24/04De 6 keepers die de titelstrijd bepalen doorgelicht: "Warleson de beste, Schmeichel snoert critici de mond"
- 24/04Ze spiegelden zich aan Rode Duivels, maar turners lijken naast EK-teamfinale te grijpen: "We pieken ernaast"
- 24/04Evenepoel en Van Aert revalideren bij zelfde kinesist
- 24/04Belgische mannen laten steken vallen in kwalificaties op het EK turnen
- 23/04Ruim verslag van match 3 in de volleybalfinale: Maaseik - Roeselare
- 23/04Olympiër Nicolas De Kerpel wordt podcasthost: "Mentale problemen bespreken"
- 23/04Rode Duivels krijgen nieuwe kleedkamers in het Koning Boudewijnstadion
- 23/04Limburg United boekt 85-93-zege tegen Groningen
- 22/04Beerschot viert titel in 1B op Antwerps stadhuis met de fans
- 22/04Lotte Kopecky zet alles op de Spelen, en gaat niet naar de Tour
Carl Berteele: "Coupe Colonel is perfecte dessert om aan Tour te beginnen"
Terwijl Michel en José het commentaar bij deze Tour verzorgen vanuit Brussel, is het Carl Berteele die vanop de motor de sfeer van de Franse wegen binnenbrengt. Zijn landing op Franse bodem vierde hij met zijn lievelingsdessert: een Coupe Colonel.
Een restaurant bezoeken na de etappe is volgens Carl Berteele wel een beetje opletten geblazen. De man op de motor stelt vast dat de Fransen niet altijd even gedisciplineerd met de Covid-19-regels omgaan. "Ben je dan niet geneigd om zo snel mogelijk te eten en weg te wezen?", wil Michel Wuyts weten.
Carl Berteele: "Het gaat er sneller aan toe dan anders. Maar het blijft ook een moment van ontspanning, een moment om na te kaarten met de collega's over de rit van de dag."
"Dus proberen we om ook wel te genieten. Afstand bewaren met onze bubbel? Dat doen we door onze tafels samen te schuiven en ons iets verder weg te zetten van de anderen."
"Het is een prachtig dessert"
En dus was er ook nog tijd voor een dessert. Carl heeft een duidelijke favoriet: de Coupe Colonel.
"De Coupe Colonel is vrijdag al de revue gepasseerd. Dat dessert staat in mijn top 3 om goed aan de Tour te beginnen. Het is een citroensorbet met stukjes limoen en dat overgoten met een beetje wodka."
"Het is een prachtig dessert, het ligt niet op de maag, het eten is zo verteerd, je slaapt er goed van en je bent de ochtend daarna zo fris als een hoentje.
Ik heb het al aan iedereen die nieuw is in de Tour aanbevolen. Nooit was iemand ontgoocheld."