L'Equipe: "Benoît Paire trekt zich terug uit US Open na positieve coronatest"

  Benoît Paire begon dinsdag normaal aan zijn US Open.

  17e reekshoofd Benoît Paire moet verstek laten gaan voor de US Open, het grandslamtoernooi dat maandag van start gaat. De Fransman legde vandaag een positieve coronatest af en zal de verplichte isolatieperiode in zijn hotel doorbrengen, weet L'Equipe. 

  Paire arriveerde op 18 augustus in New York voor het Masters-toernooi van Cincinnati. De nummer 22 van de wereld testte de afgelopen dagen verschillende keren negatief, tot vandaag dus. Dat schrijft de Franse sportkrant L'Equipe.

   

  De Franse tennisser moest afgelopen zaterdag in Cincinnati ook al opgeven door maagproblemen tijdens zijn partij tegen Borna Coric. Bij een 6-0 en 1-0-tussenstand werd de 31-jarige Paire onwel en kon hij de wedstrijd niet voortzetten. 

   

  Ondertussen bevestigde de US Open zelf dat een van de deelnemers positief getest heeft op het coronavirus. De organisatie noemt geen naam, maar maakt alvast duidelijk dat de persoon in kwestie geen symptomen vertoont. 

   

  Mocht het dus inderdaad om Paire gaan, is hij de eerste tennisser in de coronabubbel van de US Open die positief test. Zijn tegenstander in de eerste ronde van de US Open, Kamil Majchrzak, krijgt komende dinsdag alvast een andere tegenstander voorgeschoteld.

  Het statement van de US Open: