Anderlecht moet Elias Cobbaut maanden missen met gebroken enkel

  Anderlecht moet een flinke tegenvaller verwerken: verdediger Elias Cobbaut heeft in de wedstrijd tegen Oostende een breukje in zijn enkel opgelopen. De Rode Duivel zal wellicht een viertal maanden buiten strijd zijn.

  Elias Cobbaut kwam vrijdagavond in Oostende slecht neer na een luchtduel. Anderlecht-coach Vincent Kompany vreesde toen al dat het er niet goed uitzag en kreeg daar zondag de bevestiging van: Cobbaut heeft een breukje opgelopen in zijn enkel.

   

  De blessure van Cobbaut is een streep door de rekening van Anderlecht, want de verdediger leek een zekerheid voor de basis. Nu zal paars-wit het wellicht een viertal maanden zonder Cobbaut moeten rooien.

   

  Cobbaut, door bondscoach Roberto Martinez geselecteerd voor de Rode Duivels, lag ook vorig seizoen enkele weken in de lappenmand met een enkelblessure.