Tour de France: dit zijn de troeven van Sporza voor de eerste etappe

    De eerste etappe in de Tour de France is meteen een pittige, met behoorlijk wat klimwerk in het tweede deel van de etappe. De finale op weg naar Nice is dan weer vlak, waardoor wij toch op de sprinters tippen vandaag.

    Tijdens de Tour geen sterren, maar wel 4 azen en 1 joker per etappe om de favorieten te identificeren. Sporza kiest vandaag voor 4 sprinters die met een goeie dag een bergje behoorlijk kunnen verteren: Caleb Ewan, Sam Bennett, Giacomo Nizzolo en Peter Sagan.

     

    De joker in het pak is Wout van Aert. Op papier is deze etappe geknipt voor hem, maar wat wordt zijn rol in de Jumbo-Visma-ploeg? Zal hij onderweg niet te veel energie moeten verspillen om zijn kopmannen bij te staan?

    Het profiel van de etappe