Van Aert: "Zal pas laat duidelijk worden of ik vandaag mijn kans mag gaan"

  Wout van Aert lijkt de grootste Belgische kans op ritsucces in de openingsrit van de Tour. Maar zal hij genoeg ruimte krijgen van zijn team om zijn kans te gaan?

  Wout van Aert trapte de voorbije weken in de boter en hij krijgt in de eerste rit een gouden kans om niet alleen te winnen, maar om ook meteen de gele trui te pakken. "Ik ben niet iemand die op voorhand veel fantaseert", tempert hij de verwachtingen bij de start.

   

  "We zullen geen kansen laten liggen, maar Tom (Dumoulin) en Primoz (Roglic) veilig houden, heeft onze prioriteit. Het zal pas heel laat duidelijk worden of ik mij er tussen mag gooien in de sprint."

   

  Van Aert verwacht wel een sprint. "De sprintersploegen zullen deze kans niet willen laten liggen en de klassementsploegen zullen niet genoeg geïnteresseerd zijn."

   

  "De aankomst op de Promenade des Anglais is heel breed. Een goeie aankomst voor een eerste hectische rit, niet te gevaarlijk. In principe wordt het iets voor de echte sprinters."

  Lelangue: "We moeten winnen"

  • John Lelangue (manager Lotto-Soudal): "We zijn er klaar voor, dit is voor ons het grootste doel van het jaar. Zeker die eerste rit. Eigenlijk moeten we winnen. Gilbert? Dat hangt af van de omstandigheden. Er kan zoveel gebeuren. Maar Caleb (Ewan) is de prioriteit."

   

  • Greg Van Avermaet (CCC): "Ik geef mezelf niet veel kans. Dan zal het 300% moeten meezitten. Alles hangt ervan af hoe hoog het tempo wordt op de beklimmingen. Maar ik verwacht geen grote strijd tussen de klassementsploegen."

  Lelangue: "Caleb is de prioriteit"

  Van Avermaet: "Alles moet 300% meezitten"